Titel: Na 72 uurNa 72 uur
Auteur: Susie Steiner
Serie: Manon Bradshaw #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Danielle Stensen
Publicatiedatum: Mei 2018
Aantal bladzijdes: 398
Recensie: Manon

Auteur
Susie Steiner
is opgegroeid in Noord-Londen, heeft Engels gestudeerd en heeft 20 jaar als journalist voor o.a. The Guardian gewerkt. Zij woont nog steeds in Londen met haar man en twee kinderen. Na 72 uur is haar tweede boek en was een bestseller in Engeland. Meer informatie over Susie en haar werk vind je op: susiesteiner.co.uk.

Achterflap
Manon Bradshaw is negenendertig en werkt als brigadier bij de politie in Cambridge. Om in slaap te vallen na een rampzalige internetdate luistert ze naar de politieradio en ontvangt ze een melding die haar naar een uitermate vreemde plaats delict zal leiden. Studente Edith Hind is inmiddels vierentwintig uur vermist en de politie moet in actie komen. Er zijn weinig aanwijzingen: een paar bloedsporen in de keuken, sleutels en een telefoon die op tafel liggen en de voordeur die openstaat. Al snel blijkt dat Edith er een verborgen leven op na hield. Manon staat onder zware druk om de zaak meteen op te lossen, want als een vermist persoon niet binnen 72 uur wordt gevonden, is diegene meestal vermoord…

Mijn mening
Na 72 uur gaat over Edith die wordt vermist, maar vooral ook over Manon Bradshaw, de detective die de zaak onderzoekt. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Manon, Miriam (de moeder van Edith), Helena (Ediths vriendin) en Davy (collega van Manon) verteld. Je krijgt het vermissingsverhaal van meerdere kanten binnen, aan de ene kant van de ongeruste moeder en vriendin: Waar is Edith? Hoe kan dit? En aan de andere kant krijg je het verhaal vanuit de rechercheurs binnen: de soms wat sombere detective Manon, die graag een relatie wil maar alleen foute dates heeft, en Davy, die zijn eigen persoonlijke problemen heeft. Maar samen zijn ze een goed team en proberen ze de zaak op te lossen met de weinige middelen die ze hebben. Zeker als blijkt dat de vader van Edith, die zich in de hogere, sociale kringen begeeft, de druk erop zet en vooral de pers die zich ermee bemoeit. Dit maakt het voor Manon en haar team niet makkelijker om Edith te vinden, want hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans is dat ze nog levend wordt gevonden. De klok tikt…

De schrijfstijl van Susie Steiner is uitgebreid, ze neemt de tijd om de personages uit te diepen. Hoofdstukken zijn kort, wat ik persoonlijk fijn vind.

Ik heb zeker genoten van Na 72 uur. Het was geen superspannende thriller, maar het las meer als een soort Midsomer Murders – en laat ik dat nou een hele leuke serie vinden. En detective Manon Bradshaw heeft progressie, ik voorzie een hele mooie serie met haar in de hoofdrol. De schrijfster is al bezig met het derde boek.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Eindscore: 3 sterren

Manon Hijman

Leave a Reply

  • (not be published)