Titel: In het donker In het donker
Auteur: Cara Hunter
Serie: Adam Fawley #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Prometheus
Vertaling: Ireen Niessen
Publicatiedatum: juni 2019
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Leontine

Cover
We zien een meisje met een teddybeer op een trap naar boven kijken. De cover is verder donker met blauwe letters voor de titel. Wie is dat meisje? En wat speelt zij voor rol in het boek?

Auteur
Cara Hunter behaalde een PhD in Engelse literatuur aan de universiteit van Oxford. Eerder schreef ze de Sunday Times-bestseller Dicht bij huis; ook daarin leiden inspecteur Adam Fawley en zijn Oxfordse team het onderzoek. Van Hunters boeken werden wereldwijd al meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Achterflap
Weet jíj wat er in het huis van je buren aan de hand is?
Een vrouw en een kind worden aangetroffen in een kelder – ze leven nog, maar het scheelt niet veel.
Niemand weet wie ze zijn. De vrouw praat niet en er zijn geen vermiste personen in de database te vinden waarmee hun profielen matchen. De bejaarde bewoner van het huis beweert de vrouw en het kind nog nooit te hebben gezien. De inwoners van de rustige straat in Oxford zijn in shock. Hoe heeft deze tragedie zich recht onder hun neus kunnen voltrekken? Inspecteur Adam Fawley weet echter dat niks onmogelijk is.
En dat de betrokkenen geen van allen zo onschuldig zijn als ze lijken.

Mijn mening
Als tijdens werkzaamheden in het huis van de buren iets te veel van de muur wordt weggehaald stuiten ze op een vrouw en een kind. Ze zaten opgesloten in de kelder. De bejaarde bewoner lijdt aan Alzheimer en beweert dat hij niet weet wie de vrouw en het kind zijn. Inspecteur Adam Fawley krijgt het lastig in deze zaak, want hoe zeker je ook van je zaak bent, niets is wat het lijkt.

Cara Hunter heeft met In het donker een psychologische thriller afgeleverd die je compleet verrast. Het boek zit vol psychologische twisten en is gewoon heel erg spannend. Niet per se omdat er gruwelijke dingen in gebeuren, maar omdat er zoveel gebeurt en je mee puzzelt. Ik heb geloof ik in iedereen een dader gezien. Dan heb je wat mij betreft raak geschoten.

In het donker is een deel 2 in een serie, maar daar heb ik weinig van gemerkt. De hoofdpersonages werden gedurende het boek duidelijker omschreven en zodoende leer je ze vanzelf kennen.

In het donker heeft geen traditionele hoofdstukken, dat wil zeggen: genummerde hoofdstukken, en dat stoorde mij wel. De verschillende perspectieven werden afgewisseld met drie sterren, maar die waren niet altijd duidelijk. Sommige stukjes waren erg kort en vaak werd er afgesloten met een cliffhanger. Wat wel een leuke afwisseling was, was de manier waarop de verhoren beschreven stonden. Daardoor ging het voor mij wat meer leven.

Het plot zit enorm goed in elkaar. Niets is wat het lijkt. Als lezer word je regelmatig van de ene gedachte naar de andere gegooid en de ontknoping was dan ook erg verrassend. Het boek eindigt met een vraag. Een open kans voor een deel 3.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 5

Ik geef In het donker 4,5 ster.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)