Titel: Basta! Basta!
Auteur: Jet van Vuuren
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Manon

Auteur
Jet van Vuuren is geboren op 28 december 1956 en het pseudoniem van thrillerschrijfster Hennie de Groot. In 2011 verschijnt haar eerste thriller Zomerdruk en sindsdien heeft zij nog diverse thrillers geschreven. In haar thrillers spelen vooral vrouwen de hoofdrol en vooral vrouwen met een bepaalde achtergrond. Zie voor meer informatie over Jet haar website: www.jetvanvuuren.nl

Achterflap
Lynn is stiefmoeder van twee puberdochters en in combinatie met haar baan valt dat zwaarder dan ze had verwacht. Dan wordt ze benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe, waar het chalet van haar vermiste tante staat. Lynn grijpt haar kans en besluit ernaartoe te gaan om tot rust te komen. Daar ontdekt ze dat het leven van haar tante toch anders was dan ze dacht. Terwijl Lynn zich ingraaft in haar tantes geschiedenis, hoort ze van een onopgeloste moordzaak op een meisje tijdens een zomerkamp in Drenthe.

Hoe meer vragen Lynn stelt, hoe meer weerstand ze ervaart van haar omgeving. Het vakantiepark wordt een onheilspellende plek. Lynn heeft haar hoop op één persoon gevestigd. Maar dan moet die niets overkomen…

Mijn mening
Basta! start in Drenthe, jaren tachtig, waarin we kort worden meegenomen naar de zoektocht naar de vermiste Kelly. Het meisje Kelly vinden ze, alleen nu de dader nog. Soepeltjes worden we in het heden gezet alwaar we Lynn ontmoeten, terwijl ze probeert haar stiefdochters in de auto te kalmeren, wat niet lukt en ze verwikkeld raken in een ongeluk. Door dat ongeluk gaat Lynn haar leven herzien, haar stiefdochters die haar niet mogen en haar eigen man, vindt zij hem nog wel leuk en hij haar? Vragen die meer vragen oproepen, waardoor Lynn naar Drenthe vertrekt. Aanvankelijk om het chalet van haar tante Bella te ontruimen, eenmaal daar aangekomen blijkt dat niet zo snel te gaan als ze dacht. Er gebeuren op dat park vreemde dingen waardoor Lynn zelfs aan haar eigen verstand gaat twijfelen..

Mijn man is op reis voor zijn werk, de kinderen logeren bij hun oma, mijn werkgever denkt dat ik een whiplash heb, mijn moeder heeft mijn koffer gepakt om naar het chalet van haar verdwenen zusje te gaan…Waarom gaat de wereld om mij heen gewoon door terwijl ik me zo ongelooflijk moe voel?

Jet van Vuuren neemt je direct mee in het verhaal. Je stapt aan het begin van het verhaal middenin Lynns leven wanneer ze ruzie heeft met stiefdochters op de achterbank van de auto en dan pakt het verhaal je. Basta! wordt verteld vanuit Lynns perspectief met fragmenten van vroeger tussendoor, die zeker nodig zijn om het verhaal aan het einde te begrijpen. De spanning wordt langzaam opgebouwd. Als lezer ga je met Lynn mee op onderzoek naar wat er met haar tante is gebeurd en die onopgeloste moordzaak, want wat heeft die met Lynn en haar tante te maken?

Hij trekt hardhandig aan mijn haar en zegt dat ik moet gaan staan. Ik kom overeind. Alles doet pijn, maar ik geef geen krimp.

Veel vragen die door diverse wendingen in het verhaal aan het einde allemaal worden opgelost. Heerlijk, daar houd ik van, dat aan het einde van het verhaal duidelijk is wie het heeft of hebben gedaan. Met Basta! ga je zeker een paar heerlijke uurtjes tegemoet!

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

3,5 ster voor Basta!

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)