Titel: Gebroken glas Gebroken glas
Auteur: Anja Feliers
Genre: Thriller
Uitgeverij: Van Halewyck
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 292
Recensie: Amanda

Cover
Over de cover kan ik kort zijn, mooi beeld, passend bij het verhaal. Daarnaast ook weer een heel passende cover binnen de serie.

Auteur
Anja Feliers debuteerde in 2010 met haar thriller Verleid me waarmee zij in 2011 de derde plaats behaalde bij de Crimezone Thriller Awards. In 2011 verscheen haar eerste thriller met psychologe Kathleen Verlinden in de hoofdrol, Hou van mij!. Hierna verschenen er tot op heden nog acht delen met Kathleen in de hoofdrol. Gebroken glas is het negende deel in de populaire serie.

Achterflap
‘Ze vulde haar mond met twee, drie pillen tegelijkertijd. Ze nam een grote slok cognac, sloeg haar hoofd ruw naar achteren en slikte ze door.’

Na een zelfmoordpoging komt Emmy, de zeventienjarige dochter van een rijke chirurg, terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Het meisje heeft het gevoel dat haar leven nog weinig voorstelt sinds haar moeder haar, haar broer Matteo en haar vader verlaten heeft.

Kathleen komt er echter al snel achter dat er een groter trauma schuilgaat achter Emmy’s destructieve gedachten. Terwijl ze beetje bij beetje het geheim van de jonge vrouw ontsluiert, krijgt Kathleen in haar privéleven af te rekenen met heftige gevoelens van gemis, spijt en verlangen.

Mijn mening

Het vergeven is niet zo moeilijk. Het vergeten is vaak veel moeilijker.

Het negende deel in de serie rondom psycholoog Kathleen Verlinden gaat verder waar deel acht gestopt is. Kathleen is nog steeds aan het revalideren en bijkomen van alles wat haar is overkomen. Ze is al flink opgeknapt, maar nog niet geheel de oude. Ondanks dat ze eigenlijk nog niet aan het werk mag, kan ze niet weigeren als haar beste vriendin Liesbeth met een hulpvraag voor haar nichtje op de stoep staat. Fijn om te zien dat Kathleen langzaam weer aan het opkrabbelen is en probeert haar leven weer op orde te krijgen. Maar de mannen in haar leven blijven het haar moeilijk maken.

Heb je het lef het nog eens te proberen? Misschien dat het deze keer wel lukt…

De ene vreemde en onrustbarende gebeurtenis na de andere krijgen Emmy en Matteo te verduren, heeft iemand het op hen gemunt? Zo ja, waarom dan? Met Emmy heeft Kathleen gelijk een heftige casus binnengehaald, maar ook een erg spannende. Emmy en Matteo worden goed neergezet en vooral de wanhoop die van Emmy afstraalt, voel je als lezer echt binnenkomen. De verhaallijn zit lekker in elkaar, korte hoofdstukken die steeds verspringen van personage om de lezer een zo (on)duidelijk mogelijk beeld van de hele situatie te krijgen. Onduidelijk in de zin dat je steedsa meer aan jezelf gaat twijfelen hoe het nu zit. De ontknoping is uiteindelijk een verrassing.

Ze wist ook dat er zoiets als karma bestond en hoewel haar pragmatische Mathijs daar wel eens vaker hartelijk om moest lachen, toch was ze ervan overtuigd dat je vroeg of laat terugkreeg wat je iemand had aangedaan.

Met haar heerlijke, vlotte schrijfstijl en wisselende perspectieven en verhaallijnen weet Anja Feliers weer een lekker vlot te lezen thriller op de markt te brengen. Een goed vervolg in de serie en een spannend en verrassend verhaal zorgen voor weer een aantal fijne uurtjes leesplezier.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een mooie 4 sterren voor Gebroken glas van Anja Feliers. Benieuwd wat ze nog meer voor Kathleen in petto heeft.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)