Alle zondaars zullen bloeden

Titel: Alle zondaars zullen bloeden
Auteur: S.A. Cosby
Genre: Thriller
Uitgeverij: The House of Books
Vertaald door: Henk Moerdijk
Publicatiedatum: maart 2024
Aantal bladzijdes: 366
Recensie: Bianca

Over de auteur:
S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia.Zijn thrillers Een laatste uitweg en Vlijmscherpe tranen zijn niet meer weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Alle zondaars zullen bloeden is zijn derde thriller in Nederlandse vertaling. Zijn vorige boek, Vlijmscherpe tranen, werd in 2023 verkozen tot Vrij Nederland Thriller van het jaar.

Achterflap:
Titus Crown is de eerste zwarte sheriff van Charon County. In de afgelopen decennia hebben er in Charon slechts twee moorden plaatsgevonden. Maar met jaren ervaring als FBI-agent op zak weet Titus als geen ander dat geheimen altijd onder de oppervlakte etteren, ook in het schijnbaar rustige Charon, een land van illegaal gestookte whiskey, maisbrood en kamperfoelie.

Een jaar na de aanstelling van Titus wordt een onderwijzer vermoord. De dader, een zwarte oud-leerling, wordt ter plekke doodgeschoten door de hulpsheriffs voordat Titus kan ingrijpen. Die etterende geheimen liggen nu open en bloot, klaar om het dorp uit elkaar te scheuren…

Mijn mening:
Alle zondaars zullen bloeden is het eerste boek van S.A. Cosby dat ik lees en ik ben positief verrast. De ruwe manier van schrijven waarin racisme de boventoon voert, weet een gevoelige snaar te raken. Het is een pittige strijd die Titus Crown moet voeren. Hij is een zwarte sheriff die zich vanwege zijn huidskleur dubbel moet bewijzen, en dat heeft S.A.Cosby echt subliem weten neer te zetten.

Een ruw, voor mij wat country- en westernachtig verhaal waar ook emoties ruimschoots aan bod komen. De plot is spannend uitgewerkt, personages komen goed uit de verf en daarbij zo hier en daar ook gruwelijke scenes, alles wat een thriller perfect maakt.

Je voelt de afkeer van witte ten opzichte van zwarte mensen, eng maar helaas de keiharde realiteit, nog steeds…

Buiten dit alles om krijgt Titus Crown een speciaal plekje in je hart, hij is open, eerlijk, oprecht en lief, durft de strijd met iedereen aan te gaan en vergeet daarbij vaak aan zichzelf te denken.

Alle zondaars zullen bloeden heeft mijn interesse om meer boeken van S.A. Cosby te lezen gewekt.

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 5
Plot: 5
Psychologie: 5

Alle zondaars zullen bloeden krijgt hiermee welverdiend 5 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij The House of Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)