De terugkeer naar Maxton Hall College

Titel: De terugkeer naar Maxton Hall College
Auteur: Mona Kasten
Serie: Maxton Hall College #3
Genre: Dark Academia, YA/NA, Roman
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Joyce Sengers-Bekkers
Publicatiedatum: januari 2024
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Amanda

Auteur
Mona Kasten werd geboren in 1992 en studeerde bibliotheek- en informatiebeheer voor ze zich toelegde op schrijven. Ze woont met haar familie, katten en een eindeloze hoeveelheid boeken in Hamburg, houdt van koffie in elke vorm, lange boswandelingen en dagen dat ze ongestoord kan schrijven.

Achterflap
Ruby is in shock: ze is geschorst van Maxton Hall College. En alles wijst erop dat niemand minder dan James hier verantwoordelijk voor is. Ruby kan het niet geloven, niet na alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze dacht dat ze eindelijk de échte James had leren kennen: de man met toekomstdromen, die haar aan het lachen maakt en die haar hart sneller laat kloppen met een enkele blik. Alles wat ze dacht te weten blijkt een leugen.

Terwijl Ruby worstelt om alsnog haar diploma te halen, dreigt James opnieuw te bezwijken onder de verplichtingen van zijn veeleisende familie. Is er nog een kans op een lang en gelukkig leven samen? Of worden ze elkaars ondergang?

Mijn mening

‘Liefde laat mensen rare dingen doen, zeker als ze ongelukkig zijn,’ zegt Keshav met duistere blik.

De vorige twee delen uit de trilogie vond ik erg leuk en daar heb ik de nodige plezierige leesuurtjes aan te danken. Nu helaas alweer bij het laatste deel van de trilogie aangekomen, hoewel ik wel heel blij was dat ik eindelijk verder kon lezen na die enorme cliffhanger in het tweede deel. Wat mij opvalt na het lezen van dit boek en mijn vorige twee recensies, is dat de trilogie wel erg in het YA genre blijft hangen, waar ik had gehoopt dat het meer NA zou worden, gezien de ontwikkelingen in de trilogie. Persoonlijk vindt ik dat wel jammer, daar had ik meer van verwacht. Ook had ik gedacht meer over Ember te weten te komen (het zusje van Ruby), aangezien zij in het vorige boek ook al meer aandacht kreeg, maar dat bleek maar minimaal te zijn. Wel wordt er nu wat meer ingezoomd op Wren, nu hij verhuisd is en geen dure auto meer onder zijn kont heeft. Lydia krijgt het in dit boek zwaar te verduren als haar geheim wordt ontdekt door haar vader. Hoe hij is en overal op reageert, bah, ik heb echt een enorme haat opgebouwd voor die man. Vreselijke, achterbakse, uit de hoogte gevallen, manipulatieve narcist. (Heel knap dat je dat via geschreven woorden zo bij iemand voor elkaar kunt krijgen.)

De hoofdmoot van het verhaal gaat uiteraard naar James en Ruby, die ook nu weer uit elkaar worden gedreven. Of dit nog goedkomt is de hamvraag. Ik ga hier dan ook niet teveel op in, dat moet je zelf maar ontdekken.

Kasten heeft ook nu weer een heerlijk vlot boek geschreven, met mooie personages die zich tijdens de trilogie langzaamaan steeds verder hebben ontwikkeld. De sfeeromschrijvingen en de manier waarop de personages tot leven komen, zorgen ervoor dat je je helemaal kunt inleven in hun situaties. Je voelt hun pijn, verdriet, afgunst en angst, maar ook de vriendschap en liefde die in overvloed aanwezig is. Jammer dat de trilogie klaar is, maar het is een mooie afronding van het verhaal.

De terugkeer naar Maxton Hall College krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)