Titel: Overleven Overleven
Auteur: Sandra Brown
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Ans van der Graaff
Publicatiedatum: Maart 2019
Aantal bladzijdes: 432
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sandra Brown is geboren en getogen in Texas. Ze was model, actrice en tv-presentatrice voor ze als schrijfster debuteerde. Inmiddels is haar naam een synoniem voor romantische spanning. In 2008 werd ze door de International Thriller Writers uitgeroepen tot Thriller Master.

Achterflap:
Rye Mallett is een van de beste piloten ter wereld. Hij kan overal heen vliegen, op ieder moment, per direct en door de ergste weersomstandigheden. Op een nacht stijgt hij op, terwijl geen enkele andere piloot dat zou doen, om een zwarte, beveiligde kist af te leveren aan ene Dr. Lambert. Eenmaal geland wordt hij opgewacht door Dr. Brynn O’Neal, een bijzonder aantrekkelijke arts die beweert dat ze door Lambert is gestuurd. Ze weigert te vertellen wat er in de kist zit, maar één ding is duidelijk: zij is niet de enige die het wil hebben.
Samen raken Rye en Brynn verwikkeld in een race tegen de klok om de kist op tijd op de plaats van bestemming te krijgen. Maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

Mijn mening:
Overleven is weer een prima romantic suspense van de hand van Sandra Brown. In Overleven maken we kennis met Brynn O’Neal, een knappe dokter die zich meer dan tweehonderd procent inzet voor de genezing van haar patiënten. Overleven draait letterlijk om overleven, de titel kan niet beter gekozen zijn.

In Overleven komt een realistisch maatschappelijk probleem aan bod, in de medische wereld gaat veel geld om en niet alle middelen zijn overal voorhanden. Dit zorgt voor machteloosheid zowel voor artsen als patiënten.
Rye Mallett, een zeer goede ervaren piloot, belandt ongewild in een mysterie met vergaande gevolgen. Zijn persoonlijkheid zorgt ervoor dat als hij er eenmaal inzit de klus ten koste van alles wil klaren.

De schrijfstijl van Brown is prettig, liefde en spanning wisselen zich razendsnel af, toch vind ik Overleven een van de mindere boeken van Brown tot nu toe, ik voelde geen vlinders en ook de spanning was niet zoals ik van Brown gewend ben, het onderwerp daarentegen was wel een thema wat me aansprak.

Het komt er kortweg op neer dat je nog net onder het prikkeldraad door wilt kruipen voordat er beperkingen worden opgelegd waar je zelf zo’n groot voorstander van bent.

De personages worden neer gezet zoals het hoort, knap, ondernemend met een verleden wat hun gemaakt heeft tot wie ze nu zijn. In Overleven draait het om de macht en het hebben van geld zijn zeker van invloed op de zorg die men af kan dwingen. Het verhaal is fictief, maar bevat met grote mate realistische gedeelten.
Verder heeft Overleven een ontknoping zoals een romantic suspense hoort te zijn, een liefdevol einde.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 3
Spanning: 3
Leesplezier: 3
Psychologie: 2
Plot: 3

Overleven krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)