Titel: Bodemloos
Auteur: Damen & Vandermeeren
Serie: Kristen Hartogs (2)
Genre: Thriller
Uitgeverij: van Halewyck
Publicatiedatum: September 2019
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Danielle

Over de auteurs:
Hilde Vandermeeren studeerde psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze won de Hercule Poirot publieksprijs 2013 en stond op de shortlist Gouden Strop 2016. Haar bestseller Schemerzone werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018.

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia in Antwerpen en aan de KU Leuven. In het kader van zijn studies haalde hij ook bijkomende certificaten, waaronder gerechtelijke geneeskunde. Hij trad op als advocaat in verschillende gemediatiseerde dossiers en is medeauteur van verschillende boeken, waaronder meerdere bestsellers. Hij was ook een van de gezichten in de serie Strafpleiters op Canvas.

Samenvatting/achterflap
Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De angstpsychose onder de bevolking neemt toe en de opluchting is groot wanneer er een verdachte wordt aangehouden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om zijn verdediging te voeren. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Bovendien daagt er een nieuw gevaar op: een schaduw uit haar verleden. Intussen is een tienermeisje al maandenlang vermist. De verdachte ontkent dat zij een van zijn slachtoffers is. Maar wat als hij hoog spel speelt, met een mensenleven als inzet?

Bodemloos is het tweede deel van de trilogie met als hoofdpersonage Kirsten die als advocate bij het bureau Fontes & Associados werkzaam is. Op het moment dat ze te vaak tegen de regels van het bureau in werkt, neemt ze de beslissing om voor zichzelf te gaan beginnen. Of ze hierin een goede beslissing maakt valt nog te bezien. Toch merk je meteen, als je deel 1 tenminste gelezen hebt, dat Kirsten een vooruitgang heeft geboekt als persoonlijkheid. Waar ze in Rusteloos nogal een braaf meegaand karakter vertoonde, staat ze vanaf nu stevig op eigen benen en is ze vastberaden om haar werk tot een succes te gaan maken.

Niet wetende wat haar allemaal te wachten staat gaat ze volledig op in haar werk en is het te hopen dat ze niet vroegtijdig het onderspit moet delven.

Wanneer het gewicht van de sneeuw te zwaar wordt kan een tak breken. Een stengel zal plooien, maar daarna weer opveren.

Hilde en Walter hebben met Bodemloos bewezen dat ze vanuit Rusteloos een sterk platform neer konden zetten. Helaas nemen we afscheid van enkele personages maar aan diegenen die overgebleven zijn, is een sterk karakter gekoppeld die er zeker voor gaan zorgen dat we nu al uitkijken naar het laatste deel.

Hij glimlachte. Kirsten was sterk – daar twijfelde hij niet aan – maar als je genoeg wortels afhakte, stierf zelfs de stevigste boom.

Ik geef Bodemloos 4,5 ster.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)