Vers bloed

Titel: Vers bloed
Auteur: Nicole Arend
Serie: VAMPS #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Mariëlla Manfré
Publicatiedatum: april 2023
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Amanda

Cover
Weer een mooie limited edition, paperback dit keer. Het felroze boekblok springt meteen in het oog en matcht goed met het woord VAMPS op de cover en de rug van het boek. Verder een donkere en onheilspellende cover met besneeuwde bergtoppen en een duister meer. Hier krijg je gelijk de rillingen van. Mooie uitgave.

Auteur
Nicole Arend is de auteur van VAMPS. Vers bloed is het eerste deel in deze verslavende vampiertrilogie. Nicole woont in Londen met haar man, kinderen en twee Siberische katten.

Achterflap
Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie ter wereld.

Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier?

Al snel komt Dillon erachter dat ook hij geen gewone sterveling is. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere vampier te zijn. Zijn bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Mijn mening

Bloed. Liegt. Nooit.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit eerder een boek heb gelezen met vampiers in de hoofdrol. Normaal gesproken ben ik meer van de heksen. Maar deze cover zag er erg aantrekkelijk uit. Na het lezen van de achterflap had ik nog wel een beetje zo mijn twijfels of het wel wat voor mij zou zijn. Ook tijdens het lezen was ik nog niet volledig overtuigd. Vooral het eerste kwart van het boek had ik nog wat moeite om mee te komen. Ik ben totaal niet bekend met een (de) vampierwereld en er kwam hierdoor vrij veel informatie op mij af. Neem daar dan ook nog een hoop personages bij die in de eerste paar hoofdstukken allemaal geïntroduceerd worden en de verwarring was compleet. Ik was regelmatig kwijt over welk personage het ging. Maar eenmaal wat verder in het boek, vielen alle puzzelstukjes en informatie langzaam op hun plaats. Schijnbaar bestaan er ook dhampiers (ik dacht eerst dat het een typfoutje was… ), een kind met een mensenvader en een vampiermoeder, uiterst zeldzaam. Maar Dillon is er zo een. En hij gaat nu naar de meest prestigieuze vampier kostschool die er bestaat, VAMPS, om te leren over wie en wat hij is en hoe hij overal mee om moet gaan nu hij net 18 is geworden. Maar of iedereen daar nou zo blij mee is, dat is nog de vraag…

Het verhaal wordt vanuit het standpunt van Dillon verteld, dus je komt veel over hem te weten. Over zijn gevoelens en gedachten, maar ook over zijn angsten en verlangens. Hij is eigenlijk gewoon een doorsnee jongen maar dan met bijzondere krachten. Ik vind het een leuke en sympathieke jongen. Ook van de andere jonge vampiers uit zijn klas komen we het nodige te weten, maar er blijven ook nog veel dingen mysterieus en geheimzinnig. In combinatie met de (uiteindelijk) vlotte verhaallijn en het goed uitgewerkte plot, zorgt dit ervoor dat je door wilt lezen. Het verhaal zit vol vriendschap, liefde, ontdekken, leren, maar ook jaloezie, haat en angst voor het onbekende. Goed samengevoegd en uitgewerkt in een spannend vampierjasje (of cape?). De vampiers zijn om van te smullen in ieder geval, want ze zijn allemaal bloedmooi. Een lekkere schrijfstijl en een goede locatie, de kostschool zit goed verborgen hoog in de bergen, maken het een aangenaam/spannend verblijf op VAMPS.

Mijn nieuwsgierigheid naar de vampierwereld is aangewakkerd in ieder geval en ik ben heel benieuwd wat het tweede deel ons gaat brengen.

Vers bloed van Nicole Arend krijgt van mij net aan 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)