Een beetje later dan gebruikelijk, maar hier is dan overzicht nummer 1 van wat er zoal in april in de boekhandels verkrijgbaar zal zijn:

Souvenir – Suzanne Vermeer (21 april)
Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

 

Vergeef me – J.D. Barker (16 april)
Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives -verandert.
Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden “Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in -hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

 

Glazen vleugels – Katrine Engberg (7 april)
Zaterdag 14 oktober. De afdeling hartbewaking in het Rigshospital van Kopenhagen.
Een verpleegkundige vult een injectiespuit met een overdosis medicatie en loopt de kamer binnen van een oudere patiënt.
Vijf dagen eerder. Een bezorger maakt zijn rondje door het centrum van Kopenhagen en doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de stad. Symmetrische snijwonden zijn zichtbaar op haar hele lichaam – ze lijkt te zijn doodgebloed.
Rechercheur Jeppe Kørner krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek leidt hem en zijn team naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord…

 

Vals geluk – Steven James (21 april)
Dertig jaar in de toekomst. Mensen leven zij aan zij met Artificials, zeer geavanceerde robots die voor echte mensen kunnen doorgaan. Als Kestrel Hathaway getuige is van een terroristische aanslag, wordt ze meegezogen in een wereld van samenzweringen die ze samen met Jordan, haar Artificial, probeert te ontmaskeren. In hun race tegen de klok stelt Jordan een vraag die een Artificial niet zou mogen stellen… en zet daarmee alles op het spel.

 

Een andere waarheid – Gerard Nanne (1 april)
De gepensioneerde huisarts Ryan Banks gaat op zoek naar de waarheid omtrent zijn veertig jaar geleden verdwenen en nooit teruggevonden zwager Sietse Hoeksema. Waar hij denkt in alle rust de verdwijning te kunnen heronderzoeken, wordt hij meegesleurd in een maalstroom van bizarre gebeurtenissen. Tijdens zijn verblijf in het idyllische Noord Groningse landschap, ontmoet hij de journaliste Sophie Kistenmaker, die op haar beurt verwikkeld raakt in een onderzoek naar de in de Tweede
Wereldoorlog collaborerende staalfabrikant Frédéric Rousseau. Gaandeweg lijken beide onderzoeken verband met elkaar te houden. Welke rol speelde een vermeende maîtresse van de foute staalfabrikant in deze geschiedenis? En wat is daarin het verband met de verdwenen Sietse Hoeksema? Om die vragen beantwoord te krijgen, raken Ryan en Sophie tot elkaar veroordeeld. Samen zetten ze het onderzoek voort en komen achter een waarheid die anders is dan ze ooit konden vermoeden…

 

De therapeut – Helene Flood (9 april)
Sara is psychologe en werkt in haar praktijk vooral met getroebleerde tieners. In haar vrije tijd klust ze samen met haar man Sigurd aan het grote huis dat ze van zijn opa geërfd hebben. Het is een onmogelijk project dat veel langer duurt dan ze gehoopt hadden. Dan verdwijnt Sigurd plots spoorloos, vlak nadat hij een lief berichtje aan Sara stuurde. Het grote, half gerenoveerde huis voelt opeens leeg en vijandig. Willekeurige dingen lijken verplaatst te zijn of te verdwijnen, en ’s nachts klinken voetstappen op de lege zolder boven Sara’s slaapkamer. Wanneer ze erachter komt dat Sigurd vermoord is, verliest Sara de grip op haar eigen leven. Kan ze als psychologe haar eigen geheugen en gevoel wel vertrouwen? En is ze nog veilig?

 

Mijn jaar na jou – Nina de Pass (15 april)
Oudjaarsavond, San Franciso. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

 

Logan – Soraya Naomi (9 april)
Na een leven vol pijn en verlies gelooft Logan Wade niet meer in gerechtigheid. Hij speelt met vrouwen alsof ze geen hart hebben en diep vanbinnen weet hij niet eens meer wie hij zelf is. Hij werkt bij de CIA, maar trekt zijn eigen plan en loopt over naar het Chicago Syndicate.
Zijn plan wordt echter danig in de war geschopt als hij Rosalia Calderone ontmoet, de dochter van de raadsheer van het syndicaat. Ze is tien jaar jonger dan hij, roekeloos, en ze weet niet wanneer ze haar mond moet houden.
Rosalia is door haar ouders altijd uit de zaken van de maffia gehouden, maar door onvoorziene omstandigheden komt Logan Wade op haar pad. Als ze hem beter leert kennen, realiseert ze zich dat er meer achter zijn harde façade schuilt dan wat de wereld van hem mag zien. En al weet ze dat het gevaarlijk is om te vallen voor een gesloten man zoals hij, toch volgt ze haar hart.
Wat begint als een gedwongen kennismaking groeit uit tot een geheime affaire, waarbij Rosalia en Logan ontdekken dat liefde alles kapot kan maken wat je lief is. Want elke beslissing kan in hun wereld ernstige gevolgen hebben… zelfs als je bij die beslissing je hart laat spreken.

 

Het huis op de klif – Nora Roberts (14 april)
De Towers, het grote oude familiehuis op de hoge rotsen, is al generaties lang het hart van de familie Calhoun.
Voor de zussen Calhoun is het een echt thuis. Voor de kordate Catherine, die zeer tegen de zin van hun tante Coco een garage runt. Voor de praktische Amanda, die voor alles wel een lijstje heeft. Voor Lilah, de dromer, gevoelig en intuïtief. En voor Suzannah, de oudste van de vier, die er met haar twee kleine kinderen woont.
Geen van hen zou er ook maar over peinzen om afstand te doen van het huis, ook al moet er nog zoveel aan gebeuren en hebben ze daar helemaal het geld niet voor. Tante Coco denkt daar echter heel anders over, wat voor een aantal nieuwe problemen zorgt. Te beginnen met de komst van een zekere Trenton St. James III, die zijn zinnen op de Towers heeft gezet…

 

Het begint met een blik – Kelly Moran (7 april)
Redwood Ridge, een schilderachtig stadje in Oregon. Precies de juiste plek voor een nieuwe start. En die heeft Avery Stowe hard nodig na een rampzalig huwelijk, ook voor haar autistische dochter Hailey. Er is maar één probleem: de lokale, aantrekkelijke dierenarts, Cade O’Grady. Een nieuwe relatie is namelijk het laatste wat Avery wil. Ze weet alleen niet hoe lang ze Cade kan weerstaan. Vooral omdat de hele stad heeft samengespannen en voor Cupido begint te spelen…

 

De herinneringen van het hart – Jan-Philipp Sendker (8 april)
De twaalfjarige Bo Bo woont met zijn oom U Ba in Kalaw, een dorpje in Birma. Hij is een heel stil, introvert en ietwat eenzaam kind. Zijn linkerwang wordt ontsierd door een lang, diep litteken en hij heeft een bijzondere gave: hij kan in de ogen van mensen zien wat ze voelen, niets blijft voor hem verborgen. Zijn vader bezoekt hem een keer per jaar, en gedurende die visites zorgt zijn oom altijd dat hij niet thuis is. Aan zijn moeder heeft Bo Bo amper herinneringen.
Op een dag vindt Bo Bo geheime notities die zijn oom heeft geschreven over het verleden van zijn familie. Hij smeekt hem er meer over te vertellen, en stukje bij beetje onthult U Ba een verhaal over een grote liefde die bijna kapotging door de politieke onrust in het land. Het is ook een verhaal over moed, de kunst van het vergeven, en de mysterieuze aandoening van Bo Bo’s moeder. De jongen raakt ervan overtuigd dat hij de enige is die zijn moeder kan genezen en zijn familie weer kan verenigen, en loopt weg om zijn ouders te gaan zoeken. Maar zullen die wel blij zijn met zijn komst?

 

Zand – Koen D’Haene (17 april)
Reddingswerkers hebben Mats jaren geleden uit een gletsjer bevrijd, maar zelf herinnert hij zich daar niets van. Samen met zijn psycholoog slaagt hij er moeizaam in een nieuw leven op te bouwen. De zoektocht naar zijn verleden leidt hem naar Sarah, de vrouw die vaak opduikt in zijn verwarde dromen. Als hij op het eiland Schiermonnikoog erg dicht bij haar in de buurt komt, worden de omstandigheden van de val in het ijs stilaan duidelijk. Is Sarah wel de vrouw die hij zich herinnert?

 

Leave a Reply

  • (not be published)