Een stormachtige start

Titel: Een stormachtige start
Auteur: Babette Pribbenow
Serie: Ruiterschool Blossom Hill #1
Genre: Kind/jeugd, paarden
Uitgeverij: Kluitman
Vertaald door: Elsbeth de Jager
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 192
Recensie: Amanda

Cover
De cover viel mij meteen op! Mooi dat wit met roze en daarin verwerkt de silhouetten van het kasteel en de paarden. Ook de twee meiden en het paard op de voorgrond trokken mijn aandacht. Ik zou dit boek in de winkel zeker oppakken om de achterkant te lezen.

Auteur
Babette Pribbenow heeft zich altijd beziggehouden met neurofysiologie. Ze doet onderzoek naar ons geheugen; hoe we leren en onthouden. Wat ze daarnaast het allerliefst doet, is schrijven, en ze houdt enorm van paarden. Ze heeft zelf een volbloed genaamd Eventus, waar ze al vijfentwintig jaar avonturen mee beleeft. Geen toeval dus dat er in de Blossom Hill-serie twee volbloeden voorkomen.

Achterflap
Als de 12-jarige Rosalie hoort dat ze een beurs heeft gekregen voor ruiterschool Blossom Hill, is dat een droom die uitkomt. Op school moet ze een kamer delen met de Spaanse Carmen, de dochter van een rijke zakenman. Een groter verschil kan er niet zijn tussen de meisjes. Carmen heeft alles wat haar hartje begeert, waaronder twee prachtige arabieren. Toch is ze onaardig en opstandig en zegt ze geen woord tegen Rosalie. Als er door de schuld van Carmen een ongeluk gebeurt, probeert Rosalie te achterhalen wat er met Carmen aan de hand is. Zouden ze dan toch vriendinnen kunnen worden?

Mijn mening

‘…Onthoud meteen het allerbelangrijkste: het paard komt altijd op de eerst plaats!’

Ik was vroeger dól op paardenboeken, elk boek dat ik tegenkwam dat verslond ik. Toen ik dit boek in de brochure voorbij zag komen, was daarom ook gelijk mijn interesse gewekt. Sowieso door de cover, maar het verhaal sprak mij ook meteen aan. Want ook boeken over een internaat/kostschool las ik graag. Dus dan moet dit wel de perfecte combi zijn, een ruiterinternaat! Het is het eerste deel in een nieuwe serie, dus er is het nodige introductiewerk.

We maken kennis met Rosalie die met een beurs naar dit prestigieuze internaat mag en met Carmen, die door haar rijke vader naar het internaat wordt gestuurd. Rosalie is door het dolle heen, terwijl Carmen haar kont tegen de krib gooit. Zij wil écht niet! Daarnaast wordt de nodige uitleg gegeven rondom het internaat. De informatie die nodig is om dit boek (en de serie) te starten.

‘Trouwens, het gaat er niet om hoe groot je bent, maar wat er in je hoofd zit. Dat zegt mijn vader altijd.’

Ondanks de behoorlijk uitgebreide informatie/uitleg over Rosalie, Carmen en Blossom Hill, leest het boek heerlijk weg. Je ziet het ruiterinternaat zo voor je, met de maneges, de buitenbakken en uiteraard ook alle paarden in de wei en op stal. Personages zijn leuk en herkenbaar, je kunt je makkelijk inleven in beide meiden. Zeker als je hun motieven weet waarom ze sommige dingen doen of zeggen. De opbouw van het verhaal is vlot, er gebeurt veel, veel kennismakingen, maar ook de nodige spannende momenten zorgen voor een vermakelijk verhaal. De vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het boek uit is voordat je er erg in hebt. Ik ben heel erg benieuwd naar het tweede deel in deze serie.

3,5 ster voor Een stormachtige start.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kluitman, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)