Na de storm

Titel: Heartland
Ondertitel: Na de storm & Alleen verder
Auteur: Lauren Brooke
Serie: Paardenranch Heartland deel 1 & 2 (omnibus)
Genre: Kinderboeken
Uitgeverij: Kluitman
Vertaling: Sofie de Lint
Publicatiedatum: februari 2021 (heruitgave)
Aantal bladzijdes: 288
Recensie: Amanda

Cover
De heruitgave heeft een hele mooie en vernieuwde cover. Hele mooie en aantrekkelijke kleuren, volledig met zijn tijd meegegaan. Het zwarte paard op de cover is ook heel mooi afgebeeld. Past heel goed bij beide verhalen in de omnibus.

Auteur
Lauren Brooke, pseudoniem van Linda Anne Chapman, is een Britse schrijfster van twee boekenseries bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar die van paarden houden, Paardenranch Heartland en Chestnut Hill. Van Paardenranch Heartland zijn 25 boeken verschenen.

Brooke reist geregeld naar de Verenigde Staten, vooral naar Virginia. In haar jeugd woonde ze op een boerderij en groeide ze op met paarden. Zelf heeft ze ook een paard. Al jong wist Brooke dat ze wilde gaan schrijven. Haar man is psycholoog en dierenarts en Brooke verwerkt zijn ervaringen in haar verhalen. Emoties ten gevolge van verdriet, verlies en pijn komen aan bod in de boeken.

Achterflap
Heartland is een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Met veel liefde vangen Amy en haar familie er bange en mishandelde paarden op, zodat ze kunnen genezen van hun littekens uit het verleden en hun vertrouwen in mensen weer terugkrijgen. Amy’s moeder heeft een speciale gave om contact te krijgen met angstige en wilde paarden en ze af te richten. Amy is zelf ook gek op paarden en probeert zo veel mogelijk van haar moeder te leren. Dan verandert alles door een tragisch ongeluk. Amy blijft wanhopig achter. Ze heeft nauwelijks ervaring en de enige logische oplossing lijkt om Heartland te sluiten. Maar dat wil Amy niet laten gebeuren…

Mijn mening

Als je met paarden werkte, moest je hen begrijpen en respect voor hen hebben.

De omnibus met Na de storm & Alleen verder is een heruitgave. Aan het verhaal te lezen is het aangepast aan deze tijd, want ze hebben het ook over appen. Een goeie zet denk ik, want door het te moderniseren heb je gelijk weer een geweldige serie nieuw leven ingeblazen voor alle jonge paardenfans van dit moment.

We maken op Heartland kennis met de 15-jarige Amy Fleming en haar moeder Marion. Samen met de vader van Marion runnen ze de paardenranch Heartland. Op Heartland worden paarden opgevangen en behandeld die zijn mishandeld, een ongeluk hebben gehad of op wat voor manier dan ook onhandelbaar zijn geworden. Amy ontdekt een achtergelaten paard in een stal en haalt haar moeder over om tijdens een verschrikkelijke storm het paard te gaan halen, met verschrikkelijke gevolgen. Amy, haar opa en zus Lou moeten hiermee om zien te gaan en bedenken wat ze met Heartland gaan doen.

Als je een paard wilt helpen, moet je je eigen angst bedwingen

Amy is een bijzondere meid die de gave om paarden als geen ander te begrijpen van haar moeder heeft overgenomen. Na de tragische nacht tijdens de storm is Amy zichzelf helemaal kwijt en niet in staat om ook nog maar iets te doen. Want wat heeft het allemaal voor zin? Het is allemaal haar schuld. Mooi omschreven en herkenbaar hoe ze omgaat met pijn, verdriet en rouw. Maar wat een last draagt ze mee, het schuldgevoel, het is wel heel veel voor zo’n jonge meid.

Maar wat een heerlijke boeken. Vroeger las ik ook graag boeken over paarden, paardrijden, ponyclubs enzovoorts. Die boeken heb ik versleten. Deze boeken vallen in diezelfde categorie. Heerlijk lezen over paardengekken en de avonturen die ze met hun mooie dieren beleven. Zelfs belangrijke onderwerpen worden verwerkt in de verhalen. Rouw, verdriet, pijn, verder gaan. Maar ook vriendschap, familie, hoop en liefde. Kortom, de boeken bevatten voor ieder wat wils. Ik hoop dat de volgende delen ook opnieuw worden uitgegeven, want ik wilde eigenlijk gelijk verder lezen! Ik wil weten hoe het verder gaat met Amy, haar familie, de paarden en de ranch.

Ik geeft Na de storm & Alleen verder een hele mooie score van 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)