Amsterdam – Kiki van Dijk (10 oktober)

Dierenarts Jolijn werkt in Artis en is van plan een huis te verbouwen met haar vriend Boaz. Maar als ze zijn lichaam vindt in de bouwval, stort haar wereld in. De moord lijkt snel opgelost, maar algauw ontdekt Jolijn dat de waarheid duisterder is dan ze had kunnen vermoeden. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een sinister familiegeheim dat haar terugleidt naar de Tweede Wereldoorlog, en opeens loopt ze zelf ook gevaar…

Amulet – Wilbur Smith

In Amulet, het negende deel in de populaire Egypte-serie van bestsellerauteur Wilbur Smith, hebben jaren van Hyksos-heerschappij de ondergang en het lijden van het eens zo machtige Egypte gezien. Hoewel de huidige farao weer op zijn rechtmatige troon zit, is zijn macht broos – sommigen proberen te profiteren van de chaos die is ontstaan na de eerdere harde machtsstrijd. Wanhopig probeert de grote magiër Taita om de twee verdeelde koninkrijken van Egypte te verenigen, en stuurt daarom zijn beschermeling, Piay, op een missie.

Aan Piay de zware taak om het antwoord vinden op een eeuwenoud raadsel, dat de vrede in Egypte voor altijd veilig zou kunnen stellen. Met het lot van zijn thuisland in zijn handen, racet hij door de woestijn op zoek naar aanwijzingen om het raadsel op te lossen. Kan Piay zo voorkomen dat zijn geliefde land in handen valt van degenen die het ten onder willen zien gaan?

Moorddeal – Steve Cavanagh (25 oktober)

Op een donkere avond in New York City ontmoeten twee vreemdelingen elkaar bij toeval. Ze gaan samen wat drinken, en al snel ontdekken Amanda en Wendy dat ze veel met elkaar gemeen hebben. Ze voelen zich allebei alleen. Ze drinken allebei alleen. En ze zijn allebei wanhopig op zoek naar wraak op de twee mannen die hun families hebben verwoest.

Samen verzinnen ze het perfecte plan: als jij voor mij doodt, dood ik voor jou…

Rijke mensen zijn anders – Annejet van der Zijl (19 oktober)

De idyllische zomer die rechercheur Martin Twisk met de Duitse politica Annika beleeft wordt ruw verstoord als hij wordt opgetrommeld om een dubbele moord in een naburig miljonairsdorp op te lossen. Bovendien aarzelt Annika, ondanks het feit dat ze een veilige haven gevonden lijkt te hebben bij Martin, geen moment als ze de kans krijgt wraak te nemen op haar voormalige partijgenoten, schoonfamilie en alle andere mensen die haar zo meedogenloos hebben laten vallen en vertrekt naar Berlijn. Beiden komen ze vijanden tegen op hun pad, maar de meest gevaarlijke vinden ze in zichzelf.

Verwrongen leugens – Marja Boomstra (11 oktober)

In het vierde en laatste deel van de Chaja-serie zijn de beproevingen voor Chaja nog niet voorbij. Boudewijn Walraven heeft haar het grootste deel van zijn vermogen en bezittingen nagelaten, maar wel onder een aantal strikte voorwaarden. Chaja twijfelt of ze de erfenis zal accepteren.
Lucinda en haar broer Pepijn vinden dat zij als wettige erfgenamen recht hebben op de erfenis en hun wrok tegen Chaja laait weer op. Ze schuwen geen enkel middel om zo veel mogelijk van de nalatenschap in handen te krijgen en maken daarbij dankbaar gebruik van hulp uit onverwachte hoek.

De kerstboom vol wensen – Holly Martin (18 oktober)

Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen in Wishing Wood. Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

De geest van Versailles – Emmelie Arents (18 oktober)

De verminkte Noâm leeft als een geest binnen de muren van Château de Versailles als de geadopteerde zoon van Claude Chardin, lijfarts van Louis XIV. Noâm krijgt de opdracht om de koning te genezen, maar de voorwaarde is duidelijk: hij mag nooit worden gezien. Catalina Amati, een getalenteerde straatvioliste, betovert de Parijzenaren met haar prachtige muziek. Dan krijgt ze een onverwacht verzoek om deel te nemen aan de muziekwedstrijd van Zijne Majesteit in Château de Versailles. Wanneer hun paden kruisen, raken ze onherroepelijk verstrikt in de intriges aan het hof van de Zonnekoning. 

Leave a Reply

  • (not be published)