Zwijg als het graf

Titel: Zwijg als het graf       
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Harte #7
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Renée de Graaf
Publicatiedatum: juli 2023
Aantal bladzijdes: 398
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach was theaterschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers, inmiddels is ze fulltime schrijfster en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductie-bedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland. Inmiddels zijn er al meer dan 80.000 exemplaren van de Gina Harte-serie verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Achterflap:
Gekleed in opzichtige Halloween kostuums doorkruisen twee tienermeisjes het bos op hun weg naar de buitenwijken van de stad. Maar voor ze de veilige straten bereiken, doen ze een schokkende ontdekking. Midden op het pad vinden ze een oud stuk touw dat verder het duister in leidt, naar een hoop omgewoelde aarde. De meisjes beginnen te graven en stuiten op iets wat ze niet goed kunnen plaatsen. Maar als ze zich realiseren wat ze hebben ontdekt, wordt de stilte doorbroken door hun ijzingwekkende geschreeuw… De meisjes ontvluchten het bos zo snel als ze kunnen, zonder de persoon te zien die vanuit de schaduw alles gadeslaat.

Wanneer een paar dagen later nog een graf wordt gevonden, is het voor detective Gina Harte duidelijk dat een seriemoordenaar het kleine stadje teistert. Maar op wie heeft de moordenaar het nu voorzien? En wanneer wordt er weer een graf gevuld?

Mijn mening:
Zwijg als het graf is een titel die het verhaal perfect past. Een geheim je leven lang bij je dragen is slopend, het maakt je kapot, zo blijkt ook uit dit verhaal.

Gina Harte moet op zoek naar een haatdragende moordenaar, en als ze druk is met deze zaak raakt ze persoonlijk betrokken bij de zaak.

Qua originaliteit zie ik wel wat vergelijkingen met het vorige deel, wederom een vriendengroep en veel gepuzzel. Zo ook het onderliggend thema herken ik van vele eerder gelezen boeken.

De kordate fijne schrijfstijl van Kovach is mij inmiddels door en door bekend, korte hoofdstukken en een verhaal wat zich in een kort tijdsbestek afspeelt, zorgt ervoor dat je zo door het verhaal heen vliegt.

De rol van Gina Harte is in dit deel soms wel een beetje ongeloofwaardig, hetgeen ze meemaakt kan er nooit voor zorgen dat je je werk naar behoren kan blijven uitvoeren.

De plot kent geen rare uitspattingen, één verhaallijn met een verrassende ontknoping.

De Gina Harte-serie is een serie waarvan je inmiddels weet wat je kunt verwachten, ze vervelen mij nog steeds niet dus kom maar op met de volgende.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Plot: 3
Psychologie: 4

Zwijg als het graf krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)