Mayday – Suzanne Vermeer (24 oktober)

Charlie Muller is met haar vriend op vakantie in Stockholm, wanneer ze verschrikkelijk nieuws krijgt: het zeilschip waarmee haar broer Peter, zijn vrouw Femke en Femkes broer Robert een tocht over de Oostzee maakten is gezonken. Femke en Robert worden al snel gevonden, maar Peter blijkt overboord geslagen en verdronken. Van hem en de boot ontbreken elk spoor.
Omdat een botsing met vermoedelijk een walvis volgens de Zweedse autoriteiten vaker voorkomt, wordt de zaak niet verder onderzocht. Toch blijft Charlie het gevoel houden dat er iets niet klopt. Waarom ontving ze de avond voor het ongeluk een verontrustende voicemail van Peter? Samen met journalist Elina Kjellberg gaat ze op zoek naar de waarheid.

Het geheim – Lee & Andrew Child (24 oktober)

1992. Acht eerzame mensen zijn dood aangetroffen op verschillende plaatsen in de vs. Het lijken losstaande ongelukken, tot één lichaam – het slachtoffer van een dodelijke val uit een ziekenhuisraam – voor onverwachte aandacht zorgt.

Die aandacht komt van de minister van Defensie, die gelijk oproept tot een interagency taskforce met Jack Reacher als vertegenwoordiger van het leger.

Reacher is misschien een uitzonderlijke soldaat, maar hij veegt andermans geheimen niet onder het tapijt. Hij haast zich om de moorden te ontrafelen, terwijl hij de geheime agenda’s van zijn nieuwe ‘partners’ omzeilt en zich in de kijker speelt van enkele van de gevaarlijkste mensen die hij ooit is tegengekomen…

Razende storm – Arnaldur Indridason (3 oktober)

Een weduwe vindt tussen de bezittingen van haar overleden man een aftands pistool. Ze weet niet goed wat ze ermee moet doen en besluit het in te leveren bij de politie, die vervolgens ontdekt dat het het moordwapen blijkt te zijn in een oude, onopgeloste zaak. Als de voormalige politieman Konráð hierover hoort wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt; zijn vader bezat ooit een wapen dat erg op dit pistool lijkt. Zijn speurtocht voert hem terug naar het verleden en brengt meer aan het licht dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Schaduw – Timo Parvela (25 oktober)

De dertienjarige Pete Valo is wanhopig, want zijn allerbeste vriendin Sara is heel erg ziek. Hij hoopt op een wonder. Dan wordt Pete midden in de nacht wakker van een vreemde geur. Op zijn bed zit een mysterieuze elf die hem een voorstel doet: Sara kan weer beter worden, maar in ruil daarvoor moet Pete zijn schaduw opgeven. Pete aarzelt, maar gaat akkoord. Het duurt niet lang voordat hij zijn schaduw gruwelijk gaat missen…

Dit bloedstollende avontuur voert je door sneeuw en ijs, naar Lapland en het noorderlicht en langs gevaarlijke wezens die zich in het duister verschuilen.

Thin air – Kelly M. Parker (17 oktober)

De 17-jarige Emily Walters krijgt een fantastische kans: ze mag in het buitenland meedingen naar een enorme geldprijs. Daarmee kan ze haar opleiding betalen én door het geldbedrag kunnen zij en haar moeder hopelijk uit de armoede ontsnappen. Maar wanneer de twaalf deelnemers op een privévliegtuig naar Europa stappen, realiseert Emily zich al snel dat één iemand tot alles bereid is om te winnen. En niet alleen moet ze het flirterige vriendje van haar beste vriendin in de gaten houden, ze moet bovendien haar eigen duistere geheimen zien te beschermen. Ze heeft geen idee hoe ze de wedstrijd – of zelfs deze vlucht – moet doorkomen. En dan valt de eerste dode…

Naarmate er aan boord steeds meer geheimen worden onthuld, beseft Emily dat ze razendsnel zal moeten ontdekken wie ze kan vertrouwen en wie hen allemaal probeert te vermoorden – voordat zij zelf het volgende slachtoffer wordt.

Vanillegeluk – Manuela Inusa (17 oktober)

Zes mooie, oude boerderijtjes in het zonnige Californië. Zes ­moedige en vastbesloten jonge vrouwen. Zes vriendinnen die alles op alles zetten om het familiebedrijf voort te zetten en op hun pad niet alleen problemen, maar ook nieuwe vriendschappen vinden… en met een beetje geluk ook de liefde.

Cecilia runt vol overgave haar vanilleboerderij in Napa Valley in ­Californië. Ze handelt niet alleen in de specerij, maar maakt er ook ­heerlijke producten van. Helaas houdt ze daardoor weinig tijd over voor haar beste vriendin Julia, laat staan voor een liefdesleven.

Een televisiereportage over Cecilia’s plantage en haar bijzondere vanillecreaties wekt de interesse van Richard Banks, de eigenaar van een ­luxueus hotel. Hij nodigt haar uit om in zijn hotel een kruidenseminar te geven. Cecilia is enthousiast, omdat het resort aan het besneeuwde Lake Tahoe ligt – de perfecte gelegenheid om een echte winter te ­ervaren! Maar Richard heeft nóg een reden om Cecilia uit te nodigen…

Melodie van Verlangen – Anne van der Valk (11 oktober)

In ‘Melodie van verlangen’ van Anne van der Valk keert Sarah terug naar huis na een jaar als vrijwilliger te hebben gewerkt in een verzorgingstehuis in Tel Aviv. Ze trekt tijdelijk in bij het gezin van haar broer op de boerderij en krijgt een baantje in het restaurant van Remco. Het botert niet echt tussen hen, maar het werk met de gasten bevalt Sarah goed. Om haar week op te vullen wordt ze lid van een koor, waar haar zangtalent al snel wordt ontdekt. Ze wordt gevraagd zangeres te worden in een bandje. Dit is zo succesvol dat ze binnen de kortste keren naar Hilversum verhuist om van zingen haar carrière te maken. Tot teleurstelling van Remco, die stiekem toch wel meer gevoelens voor Sarah koesterde dan dat hij eerst dacht…

Leave a Reply

  • (not be published)