James' geheim

Titel: James’ geheim 
Auteur: Marijke Vos
Serie: Ridgewood Hall #3
Genre: Roman
Uitgeverij: HarperCollins Hollands
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Bianca


Over de auteur:
Marijke Vos
(1985) is auteur, vertaler en schrijfdocent. Na een finaleplek bij de schrijfwedstrijd van Chicklit werd ze ontdekt en schreef ze onder andere Ik pleit voor jou!, Wedden dat ik blijf en Eens in je leven. In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, zorgelijk schoenverslaafde en een ambitieuze wijnfanaat.

Achterflap:
Ridgewood Hall, 1905. James kan de wending die zijn leven heeft genomen amper geloven. Hij vlucht het Londense nachtleven in en onttrekt zich aan zijn nieuwe verantwoordelijkheden. Dan maakt hij een desastreuze fout. Wanneer hij uit onverwachte hoek een aanbod krijgt dat zijn problemen kan oplossen, heeft hij geen andere keuze dan het te accepteren. Ook al betekent dat het opgeven van zijn vrijheid én… een kans op ware liefde.

Ruim 100 jaar later. Iris leeft het snelle leven. Ze heeft een goede baan, veel vrienden en aan mannelijke aandacht geen gebrek. Wanneer er twee achternichten opduiken met een mysterieus verhaal over haar familiegeschiedenis, heeft ze daar dan ook weinig zin in. Als Iris noodgedwongen pas op de plaats moet maken, leert ze dat je soms mag leunen op anderen en dat liefde je simpelweg overkomt, juist als je het niet verwacht.

Mijn mening:
Elk deel in deze trilogie kent een einde, maar James’ geheim maakt het complete verhaal af.

Nogmaals wil ik benoemen dat het een trilogie is die je op volgorde dient te lezen. Het zijn overduidelijk vervolgverhalen waar je niet half in mee kunt starten, dan mis je veel te veel voor geschiedenis. De schrijfstijl van Marijke Vos roept allerlei emoties op die perfect bij het verhaal passen. Ridgewood hall geeft een prachtige inkijk in de geschiedenis van een hoogstaande familie waarin regels niet worden nageleefd. Macht en status wordt ondergesneeuwd door liefde en vriendschap. En dat is in de tijd van nu nog steeds het allerbelangrijkste zo blijkt als je de levens van de drie achternichten honderd jaar later volgt. De afwisseling heden en verleden met daardoorheen een rode draad van geheimen die ontrafeld moeten worden zorgen ervoor dat je elk deel in een mum van tijd verslindt. Het wordt nergens saai of eentonig en Vos heeft in elk deel afzonderlijk wat kleine spanningselementjes ingebouwd. In James’ geheim vallen alle puzzelstukjes perfect in elkaar en wordt de liefde rijkelijk gevierd.

James’ geheim krijgt van mij 5 sterren!

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van HarperCollins Holland, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)