DrakendalTitel: Drakendal
Auteur: Scarlett Thomas
Serie: Bovenwereld #1
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Anne Douqué
Publicatiedatum: september 2017
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Margot

Auteur
Scarlett Thomas
wilde als sinds haar 6e schrijfster worden. Ze heeft van 1992 tot 1995 aan de University of East London gestudeerd. Daarna begon ze met het schrijven van boeken. In 2001 was ze een van de 20 beste jonge schrijvers en schrijfsters. In 2002 won ze de prijs: ‘Best New Writer’ in de Elle Style Awards. Ze woont nu ergens in Engeland aan zee in een oud huis vol met boeken.

Achterflap
Wanneer haar grootvader overlijdt, erft Fee zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden, met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

Mijn mening
De hoofdstukken in het boek zijn de ene keer kort en de andere keer weer lang, dat leest soms wel vervelend. Er zijn 3 hoofdpersonen in het verhaal: Fee, die de 499 magische boeken van haar grootvader erft en haar 2 vrienden: Maximiliaan & Wolf, zij helpen haar tijdens het terughalen van de boeken.
Het boek start op de school van Fee, Maximiliaan en Wolf, waar Maximiliaan de nul van de klas wordt genoemd, terwijl hij eigenlijk bij de getalenteerde kinderen hoort. Hij is zelfs erg intelligent, misschien wel een beetje een nerd, maar wel met briljante ideeën.
Wolf is een sportieve jongen, sterk, met een klein hartje. Hij kent Fee en Maximiliaan aan het begin van het boek nog niet echt, maar als Wolf erachter komt dat Fee naar de boeken van haar grootvader op jacht is en aanbiedt om te helpen met de zoektocht leren ze elkaar steeds beter kennen

Ik wil gewoon dat Fee haar boeken terugkrijgt. -Wolf

In het tweede hoofdstuk wordt Fee geïntroduceerd. Ze is vastberaden om de boeken terug te krijgen, zij doet er alles aan. Het is een stoere en meelevende meid. Dit was het eerste boek dat ik lees van Scarlett Thomas en ik vond hem over het algemeen erg leuk! Alleen het gedeelte met de draak had van mij wel iets langer gemogen, ik had verwacht dat dit stuk langer zou zijn. Verder vind ik het boek erg goed geschreven en ook in een goed volgorde, want in de eerste twee hoofdstukken worden de hoofdpersonen geïntroduceerd waarna het verhaal echt begint. Soms was het ook zeker spannend en dat gaf wel weer een kick aan het verhaal.

Drakendal is zeker een aanrader als je fan bent van Harry Potter, want dan weet ik zeker dat jij deze ook erg leuk zal vinden!

 Ik zou willen dat ik niet naar huis hoefde. -Fee

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

Ik geef Drakendal 4 sterren.

Margot (11 jaar)

Leave a Reply

  • (not be published)