Titel: Hebzucht Hebzucht
Auteur: Scott Bergstrom
Serie: The Cruelty #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Marie-Louise van Dongen
Publicatiedatum: Mei 2018
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Amanda

Cover
Cover is bijna hetzelfde als die van deel één. Het enige verschil is het kleurgebruik. Deel één is blauw, dit deel heeft geel/groen als hoofdkleur. Ik vind het wel mooi dat de covers op die manier een eenheid vormen voor de serie. Verder zien we een jonge vrouw die door (wat lijkt) een kogelgat in een raam je aanstaart.

Auteur
Scott Bergstrom maakte voor hij begon met schrijven reclame voor van alles: van pizza’s tot politieke partijen. Inmiddels heeft hij zich gestort op het schrijven van boeken, Meedogenloos was zijn YA-thrillerdebuut. Dit is tevens het eerste deel in The Cruelty serie over Gwendolyn Bloom. Meedogenloos is genomineerd zoor de Edgar Allan Poe award. Hebzucht is deel twee met Gwendolyn in de hoofdrol.

Achterflap
Hebzucht van Scott Bergstrom is deel twee in de superspannende serie The Cruelty, de Millennium-serie voor jongeren. Dit lees je in één ruk uit. Voor fans van The Bourne Identity van 15 jaar en ouder.

Gwen en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Het leven is er zwaar: voortdurend over je schouder moeten kijken is killing. Wanneer haar vader’s naam op een dodenlijst blijkt te staan, beseft Gwen dat afwachten geen optie meer is. Ze moet proberen hen beiden te redden, maar de tijd dringt.

Met de hulp van haar vriend Terrance, stort een vastberaden Gwen zich in de wereld van geld, spionage en verraad. Daar wachten nieuwe én oude vijanden. En deze keer zijn ze niet van plan haar te laten ontsnappen.

De lijn vangt het licht en maakt een zilveren boog, als een mes van ijzerdraad, voordat hij verdwijnt tegen de achtergrond van water, bruin als chocolademelk.

Mijn mening
Na Meedogenloos gelezen te hebben was ik enorm benieuwd hoe het verder zou gaan met Gwendolyn. Ik vond (en vind) haar een lekkere stoere chick die door schade en schande steeds weer leert hoe weinig mensen te vertrouwen zijn. We krijgen een steeds diepere inkijk in haar en het leven dat ze min of meer verplicht moet leiden. Het verhaal is volledig vanuit Gwendolyn en haar verschillende identiteiten geschreven. Het enige wat ik daaraan mis is dat ik eigenlijk heel graag ook een kijkje vanuit het perspectief van Terrance zou willen krijgen. Gewoon om te lezen hoe hij het allemaal beleefd.

Macht is als rijden op een tijger. Moeilijk om erop te komen, nog moeilijker om er weer af te gaan.

Net als in het eerste deel is ook dit boek weer doorspekt met veel actie en vaart. De gevechtstraining die Gwendolyn op den duur krijgt en waarbij ze gedrild wordt, komen later goed van pas. Ze moet heel wat in het werk stellen om zelf niet verminkt of vermoord te worden.

Liefde is verlangen. Datgene waar je van houdt, wil je hebben. En je bent trouw aan waar je van houdt.

Plot zit goed in elkaar, vol plottwists waardoor je steeds weer een heel andere kant opgeslingerd wordt. En de ontknoping, mijn hemel, die had ik niet zien aankomen. Die liet mij echt in shock achter. De hoeveelheid actie en plottwists maken wel dat het verhaal wat ongeloofwaardig overkomt, maar dit mag de pret niet drukken. Want hoeveel mensen zijn er niet fan van James Bond? Bergstrom heeft ook een enorm prettig schrijfstijl, vlot, niet te moeilijk, af en toe een mooie uitspraak om over na te denken. Kortom: heerlijk leesbaar.

Hebzucht is een YA-thriller vol spanning, actie, intriges en enorme plottwists. De vraag die als een rode draad door het verhaal blijft lopen: vriend of vijand? Zeker lezen!

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Ik kan niet anders dan Hebzucht van Scott Bergstrom een knallende 4,5 ster geven! Kom maar op met deel 3!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)