Titel: De MagiërsDe Magiërs
Auteur: Scarlett Thomas
Serie: Bovenwereld #2
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Anne Douqué
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 381 (Inclusief dankwoord)
Recensie: Margot

Auteur
Scarlett wilde al sinds haar zesde schrijfster worden, nou dat is gelukt! Ze werd zelfs door ‘The Independent’ uitgeroepen tot een van de beste jonge schrijfsters. Ze woont nu aan zee in een oud huis vol boeken, gaaf!

Achterflap
Fee vindt het fantastisch om in de bovenwereld te zijn, dus is ze ten einde raad wanneer haar vader de magische gastenkaart afpakt waarmee ze ernaartoe kan reizen. Pas als ze hem een exemplaar van De Magiërs kan overhandigen, krijgt ze de kaart terug. Intussen zoekt ook Albion Twistt, de rijkste man ter wereld, naar edities van het boek. Fee en haar vrienden vermoeden dat de Diberi er iets mee te maken hebben. Want de Laatste Lezer van zo’n populair boek is overal toe in staat – ook tot het bestormen van de Grote Bibliotheek in Drakendal…

Mijn mening
Het boek begint met de vader van Fee, Orwell Boekmans. Hij wil dat Fee voor hem een exemplaar van ‘De Magiërs’ weet te bemachtigen, hij wil dat zodat hij een flink geldbedrag krijgt en levenslang gratis energie.

Je overleeft het wel, daar twijfel ik niet aan.

Fee houdt ervan om in de bovenwereld te zijn, maar als haar vader haar gastenkaart afpakt waarmee ze tussen de twee werelden reist kan ze er niet meer heen. Niet meer naar huize Goedhart, naar Cosmo, Clothilde, Roland, Hendrik of Bertie?! Ondertussen is Izenea Prestigius bezig om Drakendal over te nemen door de Laatste Lezer te worden van het boek. Fee en haar vrienden gaan er alles aan doen om dat te voorkomen, koste wat het kost…

Ik vond het, net zoals het eerste deel, een superleuk boek om te lezen, het gaf me zelfs een soort van Harry Potter-gevoel. De hoofdstukken zijn niet al te lang wat wel prettig leest. Het is op een fijne manier geschreven, ik kon me de omgeving goed voorstellen. Ik raad wel aan deel 1 als eerste lezen, anders snap je de verhaallijn waarschijnlijk niet.

In het begin moest ik er wel weer even inkomen, nadenken waar het ook alweer over ging en wie wie was. Maar naarmate ik verder in het boek kwam, kwam het allemaal weer terug! Er staan geen plaatjes in het boek, wel kleine tekeningetjes bij het begin van het hoofdstuk maar dat is het dan ook. Dus over het algemeen vind ik dit een topboek en een echte aanrader!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

Eindscore: 4 sterren

Margot Hijman (12 jaar)

Leave a Reply

  • (not be published)