Titel: Niets te vrezenNiets te vrezen
Auteur: Karen Rose
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein
Vertaling: Hans Verbeek
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 448
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose (Washington D.C. 1964) is een Amerikaanse auteur van romantische thrillers. Ze studeerde af als chemisch ingenieur aan de universiteit van Maryland en werkte daarna in de levensmiddelentechnologie. Ze woont en werkt in Florida.
Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Voor haar boeken werd zij meermaals bekroond. Haar werk wordt in meer dan vijfentwintig talen vertaald en in vele landen gepubliceerd, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Nederland.

Achterflap:
Dana runt in Chicago een opvanghuis voor vrouwen. Wanneer ze onderdak biedt aan Sue kan ze niet vermoeden welk onheil ze binnenhaalt. Sue is net vrijgekomen en vastbesloten wraak te nemen op iedereen die verantwoordelijk is voor haar gevangenisstraf. Het ontvoeren van een 11-jarige jongen is daarin nog maar de eerste stap.
Dana krijgt steeds meer achterdocht bij Sue’s verhaal en zodra er in haar buurt gruwelijke moorden worden gepleegd, weet Dana dat dit nog slechts het begin is…

Mijn mening:
Niets te vrezen, in 2005 door Rose geschreven onder de titel Nothing to fear is een verhaal wat veel maatschappelijke diepgang bevat. Ondanks dat het verhaal 13 jaar geleden geschreven is, voelt het als recent gebeurd. Nog steeds zijn mishandeling, huiselijk geweld, verkrachting onderwerpen die helaas aan de orde van de dag zijn.

Dana gaat door het vuur om de vrouwen die bij haar opvanghuis aankloppen te helpen een nieuw leven op te bouwen. Het moge duidelijk zijn dat ze hierin wel erg ver gaat, dit is een gevolg vanuit ervaringen uit haar eigen traumatische verleden.
Haar werkt slokt haar helemaal op, 24 uur per dag is ze er in de weer en tijd voor de liefde is er niet, er bestaat in haar ogen ook geen man die te vertrouwen is.

Wanneer Sue in de opvang arriveert is het hek van de dam. Als lezer voel je de spanning oplopen, je zou willen ingrijpen, je ervaart de onmacht en weet eerder dan Dana hoe de vork in de steel zit. Een verschrikkelijk gevoel waaraan je niets kunt doen.

Niets te vrezen is weer een geweldig verhaal waarin de liefde voortdurend op de loer ligt en afgewisseld wordt met angstige momenten waarop je hoopt dat het aantal slachtoffers beperkt blijft.

Zoals gewend heb ik weer van het begin tot het eind enorm genoten van de spanning en de liefde, hierin schuwt Rose niet om erotische scenes te gebruiken die het verhaal compleet maken.
Als fan van romantic suspense en vooral van Karen Rose (haar op de Boekenbeurs in het echt mogen ontmoeten), is duidelijk geworden dat ze schrijft vanuit gevoel. Ze schrijft verhalen die ze zelf graag leest, altijd met een goede afloop, dat weet de lezer voor hij aan het lezen van haar boeken begint.

De personages die Rose bedenkt komen echt tot leven, als je veel van haar boeken leest kom je ook vaak namen uit eerdere verhalen tegen, het voelt als familie. Af en toe zijn de aanwijzingen wel iets te makkelijk bedacht maar dat boeit niet, het gaat vooral om het genieten van haar schrijfstijl, het voelen van de liefde en de zucht bij het dichtslaan dat er voor bijna iedereen op de wereld geluk is weg gelegd en dat het recht zegeviert daar waar nodig is.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Psychologie: 4
Plot: 4
Spanning: 4

Niets te vrezen krijgt van mij een mooie 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)