De verdachte draak

Titel: De verdachte draak
Auteur: Tui T. Sutherland & Kari Sutherland
Serie: Het fabeldierenpark #2
Genre: Jeugd, spanning
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Vertaling: Hanneke Majoor
Illustrator: Hendrik Gheerardyn
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 285
Recensie: Amanda

Cover
Weeral zo’n aantrekkelijke cover. Past goed bij het eerste deel. Deze cover is ook weer lekker mysterieus. Een grote dubbele deur waarachter net een stukje van een mammoet te zien is. Een gouden ei. Een schaduw van een vliegende draak en last but not least een bebloede veer…

Auteur
Tui T. Sutherland werd geboren in Venezuela op 31 juli 1978. Ze is vernoemd naar een luidruchtige Nieuw-Zeelandse vogel. Ze woonde in Paraguay, Amerika en de Dominicaanse Republiek.

Na haar studie werd Tui redacteur bij een uitgeverij, en ze begon ook haar eigen boeken te schrijven. Ze schreef al meer dan veertig boeken, van kinder- tot jeugd- en young adult-boeken. De serie Het fabeldierenpark schrijft ze samen met haar zus, Kari H. Sutherland, waar ze goed bevriend mee is.

Onder het pseudoniem Heather Williams schreef Tui T. Sutherland een spin-off van Little House on the Prairie. Onder het pseudoniem Robb Kidd schreef ze een spin-offserie van Pirates of the Carribean, én ze schreef de boekuitvoering van Pirates of the Caribbean: At World’s End, die op de New York Times-bestsellerlijst terechtkwam. Onder het pseudoniem Erin Hunter schreef ze de Warrior Cats-serie samen met Kate Cary, Cherith Baldry en Victoria Holmes.

Achterflap
De verdachte draak is het tweede deel in de trilogie Het fabeldierenpark van Tui T. Sutherland & Kari Sutherland. Voor fans van Fantastic Beasts en Spirit Animals, met geïllustreerd fabeldierenoverzicht!

Het fabeldierenpark zit nog steeds in de problemen. Lizzy, de gans met de gouden eieren, lijkt te zijn vermoord. Het agentschap dat de fabeldieren beschermt geeft een van de draken, Krasser, de schuld, maar zelf zweert hij dat dat onterecht is. Jonas en Evi geloven hem en besluiten op onder zoek uit te gaan. Niet alleen om zijn onschuld te bewijzen, maar ook om te voorkomen dat het fabeldierenpark moet sluiten.

Mijn mening

Na het eerste deel, De vermiste griffioenen, gelezen te hebben was ik ontzettend enthousiast en nieuwsgierig naar het tweede deel, De verdachte draak. De vermiste griffioenen eindigde zo abrupt dat ik alleen maar verder wilde lezen. Gelukkig had ik het tweede deel al in huis en kon ik gelijk door. De verdachte draak gaat meteen verder waar het eerste deel geëindigd is. Lizzy, de gouden gans, is vermist en het lijkt erop dat er iets verschrikkelijks met haar is gebeurd. Net op het moment dat Het fabeldierenpark bezoek heeft van ABFAD-agenten om het park te controleren. En om het nog erger te maken, het lijkt erop dat een van de draken er iets mee te maken heeft.

Jonas, Evi en Blauw gaan op onderzoek uit wat er precies met Lizzy is gebeurd en proberen hiermee ook gelijk het lot van de draak te keren. Tijdens dit spannende avontuur komt er een onverwachte bondgenoot bij, maar ook een onverwachte vijand. Juf Samira komt ook weer om de hoek kijken, ze moeten nog steeds uitzoeken wat zij nou precies weet. Ondertussen is Jonas in de hoop dat zijn vader nu eindelijk eens eerlijk tegen hem gaat zijn over de vermissing van zijn moeder, maar dat lijkt nog niet mee te vallen.

Dit tweede deel van de trilogie zit weer boordevol spanning, mysterie en fabeldieren. Maar daarnaast ook vriendschappen opbouwen en vertrouwen hebben. Maar wie kun je vertrouwen als je zulke bijzondere geheimen met je meedraagt? Ook dit verhaal eindigt vrij abrupt, met zo’n geweldige cliffhanger, dat je direct verlangt naar het derde en laatste deel.

Ook dit tweede deel van deze spannende en fabelachtige trilogie krijgt van mij 5 sterren.

Amanda

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)