Tel tot tien

Titel: Tel tot tien
Auteur: Karen Rose
Genre: Romantic suspense
Uitgever: De Fontein
Vertaling: Hans Verbeek
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 528
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose is de koningin van Romantic Suspence. Tel tot tien is haar 21ste boek. Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Haar boeken werden meermaals bekroond. Karen Rose woont en werkt in Florida. Van haar verschenen in het Nederlands inmiddels Sterf voor mij, Schreeuw voor mij, Moord voor mij, De dood in haar ogen, De mond gesnoerd, Van mij alleen, In vertrouwen, Heb je me gemist, Wreed weerzienOver de schreef, Op de hielen, Niemand zeggenIn de val, In het donker, In het vizier, Op het spel, Niets te vrezen, Het kwaad in jou, Nergens veilig en De duistere kant.

Achterflap:
In ‘Tel tot tien’ (Count To Ten) heeft Reed Solliday in zijn lange carrière bij de brandweer van Chicago nog nooit zoiets meegemaakt als de recente uitbraak van woningbranden. De branden zijn heftig, en nemen snel in aantal toe. De brandstichter lijkt bovendien op persoonlijke wraak uit. Want bij elke nieuwe brand zijn mensen waar Reed en zijn nieuwe geliefde rechercheur Mia Mitchell van houden, het slachtoffer.
De dader lijkt uit op dood en vernietiging en lijkt niet te stoppen. De tijd tikt…  

Mijn mening:
Tel tot tien (Count to ten) is het vijfde boek met Chicago als standplaats, een boek wat al in 2007 is verschenen en nu pas is vertaald naar het Nederlands. Omdat ik alle voorgaande delen heb gelezen komen er veel bekende namen voorbij, maar dat neemt niet weg dat elk boek prima los te lezen is. De personages zijn allemaal bekenden en doordat ze terugkeren kom je ook te weten hoe het met degene gaat die in de vorige boeken een hoofdrol speelde. In Tel tot tien maakt Reed Solliday als nieuweling zijn opwachting, hij werkt bij de brandweer en wordt gekoppeld aan Mia Mitchell die als rechercheur de moorden onderzoekt van degene die bij de branden omkomen.

In Tel tot tien speelt brandstichting een prominente rol, en dan vooral in combinatie met het bewust ombrengen van mensen, het is meer dan een pyromaan die hier aan het werk is. Het is een verhaal waarin wraak van cruciaal belang is.
Verder is het een vertrouwd Karen Rose boek zoals ik gewend ben, romantic suspense ten top. De Chicago-serie is een serie die ik prettig vind lezen, het is al een oudere serie die Rose ongeveer 15 jaar geleden heeft geschreven, wat mij betreft beter dan de vele boeken die ze later pas heeft uitgebracht. Dit komt omdat ze in deze serie een goede balans heeft weten te creëren tussen de romantiek en spanning (lees: moorden), het is allemaal in de juiste proporties waardoor het niet naar een van de twee kanten doorschiet. Rose is een kei in het uitwerken van erotische scenes zonder dat het over de top of vulgair is, ze zijn passend binnen de setting en zeker niet overheersend.

Romantic suspense is een genre wat je moet liggen maar als je van het genre houdt moet je Karen Rose echt aan je lijstje toevoegen, het zijn stuk voor stuk dikke pillen waar je van het begin tot het einde van zult genieten.         

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Psychologie: 4
Plot: 4

Tel tot tien krijgt een prima 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)