Game on

Titel: Game On
Auteur: Cis Meijer
Serie: Politie niet betreden
Genre: jeugdboek
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 204 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Cis Meijer is geboren in 1970 en woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Ze studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, daarna is ze gaan werken als beeldeditor. Nu is ze fulltime schrijfster. Voor meer info over Cis, haar boeken en schrijfwedstrijden, neem een kijkje op haar website: www.cismeijer.nl

Voor meer informatie over de serie Politie niet betreden zie: www.politienietbetreden.nl

Achterflap/samenvatting
Hoever ga jij voor je vrienden?

No fear. No limits. No excuses

Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populaire YouTube-spel: de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, de knappe Eline, gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on!

Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Skye spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden. Hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

Mijn mening

Een nieuwe jeugdthriller van Cis Meijer uit de Politie niet betreden-serie. Het boek start met een spannende proloog, waardoor je al wordt getriggerd…wie is dit? Dan ontmoeten we de vriendengroep, ze hebben het over Breakpoint, een populair spel op YouTube. Als ze zich eenmaal hebben aangemeld, krijgt Noor al snel een mail van Breakpoint en zelfs een extra mail over Breakpunt 2.0: een secret game waar ze zich voor kunnen inschrijven. Vanaf daar begint het verhaal te lopen. De vrienden krijgen diverse proeven voor hun kiezen en het gaat van kwaad tot erger…tot hoever zijn ze bereid om voor elkaar te gaan? Kunnen ze elkaar wel vertrouwen? En klopt dit spel wel? En is het wel een spel…?

Huiverig leg ik mijn hand op de berg sneeuw, dan begin ik te graven. Tot ik buiten adem ben. Er wordt een stuk plastic zichtbaar. Mijn keel knijpt samen als ik eraan voel. Onder het plastic ligt iets. Mijn hand glijdt er overheen. Het voelt als… Ik wil er niet aan denken. Wat moet ik doen?

De hoofdstukken worden vooral verteld vanuit Noor en Sky, waardoor je die twee het beste leert kennen, maar Cis Meijer vertelt voldoende over de andere personages zodat je je ook van hen een goed beeld kunt vormen. De schrijfster gebruikt de taal van de jeugd en gebruikt ook WhatsApp-berichten in het verhaal om het voor hun herkenbaar te maken (alhoewel WhatsApp alweer iets voor bejaarden is, begreep ik van mijn tienerdochter ;-)).

Cis Meijer gebruikt de social media in haar verhaal, maar laat ons ook gelijk zien hoe social media ons gebruikt. Hoe wij ons voor de gek laten houden, met al die fit-girls en -boys, hoe iedereen gezond eet en dat we allemaal maatje S moeten hebben. Gelukkig begint hier wel een keerpunt in te komen, het gaat erom of je goed in je vel zit en niet in welke maat je past.

Een leuk boek met spannende en soms walgelijke momenten erin, als je het boek hebt gelezen, snap je wat ik bedoel. Voor mij voorlopig geen varkensvlees! Eerst vond ik het verhaal een klein beetje voorspelbaar worden, maar dat maakt de schrijfster op het einde zeker goed. Fijne jeugdthriller met korte hoofdstukken waardoor je in het verhaal blijft en getriggerd blijft om verder te lezen.

In mijn hoofd sneert een stem dat ik niks waard ben. Ik volg de lijnen van het litteken op mijn wang. Die afzichtelijke plek. Ruw. Dik. Lelijk. Net als alles aan mij. Wat de weegschaal ook aangeeft. De spiegel liegt niet.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3,5

3 dikke sterren voor Game On

Manon

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor hartelijk dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)