Het kwaad in jouTitel: Het kwaad in jou
Auteur: Karen Rose
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein
Vertaling: Hans Verbeek
Verschijningsdatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 455 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose (Washington D.C. 1964) is een Amerikaanse auteur van romantische thrillers. Ze studeerde af als chemisch ingenieur aan de universiteit van Maryland en werkte daarna in de levensmiddelentechnologie. 

In 2003 debuteerde Rose met de standalonethriller Don’t tell. Rose’ boeken zijn regelmatig te vinden op de bestsellerlijsten van de New York Times, USA Today, Sunday Times, Der Spiegel, Irish Times. Zelfs in Zuid-Afrika en Australië is de auteur razend populair. Haar werk werd in meer dan vijfentwintig talen vertaald en in vele landen gepubliceerd, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Nederland.  

Achterflap:
Rechercheur Clay Maynard spoort vermiste kinderen op, maar zijn eigen dochter Taylor is door haar moeder jarenlang bij hem weggehouden. Al sinds haar jeugd heeft haar moeder Taylor verteld dat haar vader een monster is, maar nu ze hem eindelijk ontmoet kan ze dat beeld bijstellen. Terwijl Taylor werkt als therapeut en eindelijk nieuwe vriendschappen en familiebanden durft aan te gaan, ligt er een gevaar op de loer. Een gevaar dat duisterder en bedreigender is dan iedereen kan vermoeden…  

Mijn mening:
In Het kwaad in jou speelt Taylor Dawson de hoofdrol. Ze besluit na jaren van bedrog haar vader op te sporen en met eigen ogen te aanschouwen of hij echt het monster blijkt te zijn zoals haar moeder hem altijd heeft afgeschilderd. Zodra ze haar vader ontmoet belandt ze in een achtbaan van emoties en valt het haar zwaar te aanvaarden dat haar moeder nooit eerlijk is geweest. Om haar vader te ontmoeten heeft ze zich anoniem binnen gewerkt in een boerderij waar jonge kinderen met een traumatische verleden worden behandeld middels paardentherapie.  

Voor ze het in de gaten heeft kan Taylor de zorg van twee zusjes die in therapie zijn niet meer loslaten, de meisjes zijn dermate getraumatiseerd dat elke strohalm tot een vorm van contact moet worden gegrepen. Het kwaad in jou draait om deze twee verhaallijnen met elk Taylor Dawson in de hoofdrol. Beide verhalen zijn aangrijpend en staan bol van emoties, het draait om vertrouwen, angst, liefde en een flinke dosis spanning. In Het kwaad in jou ontbreekt het wel aan wat erotiek, als trouwe lezer van alle boeken van Rose voelde dat in dit boek toch echt wel als een gemis. Daarentegen was het onderwerp kindermishandeling wederom dermate goed uitgewerkt dat ik af en toe een brok in mijn keel kreeg.   

Rose heeft met Het kwaad in jou weer een heerlijk boek geschreven waarin je de liefde continu tussen de spanning door voelt blazen. Het was zeker niet het beste boek van Rose wat ik heb gelezen maar het bezorgde me zeker een aantal uurtjes heerlijk leesgenot. De schrijfstijl en het verwerken van familiaire relaties in haar verhalen is een gave die Rose  bezit en waar ik als lezer altijd van zal blijven genieten, het is een kwestie van smaak of je de combinatie van romantiek en spanning weet te waarderen.   

Het kwaad in jou krijgt van mij wel verdiend 4 sterren.  

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)