Het meisje van toenTitel: Het meisje van toen
Auteur: Edward Hendriks
Genre: Thriller
Uitgeverij: Edward Hendriks
Publicatiedatum: januari 2019
Aantal bladzijdes: 125
Recensie: Danielle

Edward Hendriks is copywriter. Zijn gedachte om een boek te schijven kwam al in 2009 bij hem op. Zijn eerste boek Bloedgeld verscheen in 2012. Gezworen vrienden ligt sinds april 2014 in de boekhandel. En eind mei 2017 was het tijd voor thriller nummer drie Geen weg terug.  

Sommige meisjes uit je verleden kun je maar beter nooit meer zien.

Twintig jaar geleden bedroog Paul Meertens de vrouw met wie hij pas getrouwd was. Nu, terwijl hij een goede baan bij een IT-bedrijf heeft, staat hij oog in oog met zijn onenightstand van toen, Lieve Breevoort. Ze solliciteert naar de functie van managementassistente. Paul is van slag, maar herpakt zich. Hij besluit een afwijzingsbrief te sturen en het hele voorval zo snel mogelijk te vergeten. Maar zo makkelijk laat Lieve zich deze keer echter niet aan de kant schuiven. Weldra ziet hij haar terug als danslerares van zijn jongste dochter, als de nieuwe squashpartner van zijn vrouw en als de invalster op school. Hij begint haar werkelijk overal te zien. Wordt hij gek? Nee, het is erger dan dat. Ze is uit op wraak en ze heeft verdomd lang de tijd gehad om die voor te bereiden…  

Het moment dat Paul oog in oog komt te staan met zijn slippertje van twintig jaar geleden vormt er zich een donkere wolk om hem heen die waarschijnlijk niet zo een twee drie gaat verdwijnen. Waar je in eerste instantie denkt dat hij weeen lesje verdient, wordt het in de loop van het verhaal toch wel een beetje veel ‘straf’ voor zijn slippertje en het einde lijkt nog niet in zicht...  

Er was niets wat wees op een complot, behalve mijn eigen gevoel. En als ik één ding in al die jaren in mijn vak had geleerd, is dat je emoties uit moest schakelen.

Edward heeft in zijn voorafgaande boeken wel bewezen dat hij snel met woorden is en hij een fijne schrijfstijl heeft dat het lezen ervan prettig maakt. Hij zorgt voor een strakke lijn in het verhaal en wijkt hier niet vanaf. Echte diepgang van de personages moet je dan ook niet verwachten. Dit zou ook verder geen toegevoegde waarde hebben voor het verhaal. 

Het verhaal van Het meisje van toen raakt een beetje over de top als de wraak wel heel zoet wordt en ‘Lieve’ overal tevoorschijn komt. Toch blijf je doorlezen om erachter te komen of Paul dit überhaupt gaat overleven.   

Ik geef Het meisje van toen 3,5 ster.  

Danielle

 

Leave a Reply

  • (not be published)