Titel: Het dilemma Het dilemma
Auteur: B.A. Paris
Genre: Roman
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Ireen Niessen
Publicatiedatum: Mei 2020
Aantal bladzijdes: 336 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een witte cover en een steel van een bloem met de rode bloemblaadjes over de cover verspreid. Hoewel de cover verder niet zoveel te bieden heeft, vind ik het toch zeer aanspreken. De titel komt goed en duidelijk naar voren.

Ik zou het boek zeker oppakken als ik het boek in de boekhandel zou zien liggen.

Auteur
B.A. Paris is van Frans-Ierse afkomst. Ze groeide op in Engeland en verhuisde naar Frankrijk waar ze met haar man een talenschool opzette. Momenteel woont ze weer in Engeland.

Eerder schreef ze de bestsellers Achter gesloten deuren, Gebroken en Breng me terug. Met Het dilemma slaat ze een nieuw richting in.

Achterflap/samenvatting
Elk gezin heeft wel een geheim…

Livia geeft een groot feest ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Ze droomt er al van sinds haar bescheiden bruiloft, jaren geleden. Iedereen die ze liefheeft zal op het feest aanwezig zijn, behalve dochter Marnie, die in het buitenland studeert. Stiekem is Livia opgelucht dat Marnie niet kan komen. Ze moet haar echtgenoot Adam iets vertellen over hun dochter, maar wacht totdat het feest voorbij is om hun geluk niet te verstoren.

Het nieuws verzwijgen zal hem opbreken.

Adam wil dat alles perfect is voor Livia en heeft vliegtickets voor Marnie gekocht, zodat ze als verrassing aanwezig kan zijn op het feest. Dan krijgt hij vreselijk nieuws. Hij moet het eigenlijk aan Livia vertellen want hoe kan het feest nu doorgaan? Maar Livia ziet er zo gelukkig uit en de gasten kunnen ieder moment komen…

De waarheid zal haar hart breken.

Mijn mening
Het boek heb ik zojuist dichtgeslagen en ik zit nog helemaal in het verhaal. Een boek wat onmogelijk was om weg te leggen en dus ook zo uit was. Dat is eigenlijk het enige minpuntje van het boek of moeten we het maar zien als een groot compliment?

Het dilemma van B.A. Paris is op een vlotte manier geschreven. De hoofdstukken zijn kort en elk hoofdstuk begint met de naam van Livia of Adam zodat je weet vanuit wiens oogpunt je aan het lezen bent. Zeer duidelijk en fijn. De overige personages zijn goed en duidelijk neergezet zodat je direct een beeld bij een persoon hebt.

Omdat dit een roman is, ging ik er een beetje vanuit dat er weinig spanning in zou zitten, maar ik vond juist dat er van het begin tot het eind een bepaalde spanning voelbaar was. Ook al weet je een beetje hoe het zal gaan aflopen. Daarnaast heb ik letterlijk tijdens het lezen een pakje tissues moeten pakken. Het voelde zo echt, zo tastbaar en ik voelde zo ontzettend mee.

Met Het dilemma heeft B.A. Paris een absoluut mooie eerste debuutroman weten uit te brengen. Hier mogen er wel meer van volgen.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 5

Het dilemma krijgt van mij 4,5 ster.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)