Vensterbankflirt

Titel: Vensterbankflirt
Auteur: Fabienne Swinkels
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: februari 2023
Aantal bladzijdes: 119 (e-book)
Recensie: Brenda

Cover
Je ziet een silhouet van een persoon en de zon schijnt. Als je iets beter naar de cover kijkt, zie je dat ze in een kozijn zit. Vast het plekje voor een vensterbankflirt. Niet echt een boeiende cover vind ik.

Auteur
Fabienne Swinkels (1989) werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens de coronaperiode herontdekte zij het schrijven en won ze de verhalenwedstrijd van Loft. Net als het hoofdpersonage van haar debuut Vensterbankflirt, woont Fabienne ook in een winkelstraat, maar heeft nog nooit een boek uit het raam gegooid. (bron: www.amboanthos.nl)

Achterflap/samenvatting
Fleurs favoriete plekje in haar appartement? Zonder twijfel de brede vensterbank die uitkijkt over de gezellige winkelstraat. Vanaf dat plekje geniet ze met haar huisgenoot Mirthe van de zon, het langslopende winkelpubliek en haar leuke (maar o zo bezette) overbuurman. Als Fleur op een ochtend per ongeluk een boek naar beneden laat vallen en zo de aandacht trekt van een man, zien haar vriendinnen hier meteen een goede flirttactiek in, maar is Fleur wel klaar voor een nieuwe liefde in haar leven? En wat moet ze met haar ex die opeens met spijt voor haar neus staat?

Mijn mening

Vensterbankflirt is een debuut van Fabienne Swinkels. Ik ben benieuwd of ze het heerlijke feelgood gevoel naar boven kan halen. Aan het aantal bladzijdes te zien zal het een verhaal zijn wat snel uit te lezen is.

Je leest het verhaal vanuit hoofdpersonage Fleur. Fleur heeft een leuk clubje vriendinnen om zich heen en met hen maakt ze de gekste dingen mee. Ze deelt met hun haar slechte ervaringen met mannen, maar ook haar klunzige acties vertelt ze met enige schaamte.

Deze klunzige acties worden goed en beeldend verteld.

De schrijfstijl is vlot, het is een verhaal met humor vol verliefdheid en goede vriendschappen. Het is allemaal wel wat voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een leuk verhaal om even tussendoor te lezen. Een geslaagde feelgood!

Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Vensterbankflirt krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Loft Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)