Titel: Opgesloten
Auteur: Zine Jonson
Genre: Thriller
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 161 (e-book)
Recensie: Amanda

Opgesloten

Auteur
Zine Jonson is het pseudoniem van Isa Maron. Zij is schrijfster en schrijfcoach. In 2014 verscheen het eerste deel van het vierluik De Noordzeemoorden, Galgenveld tegelijk als gratis bijlage bij het AD en als gewone uitgave in de boekhandel. Inmiddels zijn ook deel 2: IJskoud en deel 3: Ritueel verschenen. In november van 2016 verscheen het laatste deel: Eindspel.
Isa debuteerde in 2008 met de thriller Passiespel. Daarna verschenen Verboden Verleden, de minithriller Vrij Zwemmen en Schaduwkant.

Achterflap
Opgesloten is de zinderende nieuwe thriller van Zine Jonson. Eindelijk heeft Fay dan de liefde van haar leven gevonden. Paul is lief, charmant en zeer verliefd op haar. Na een paar maanden in haar mooie woning in Amsterdam te hebben samengewoond, besluiten ze samen een huis te kopen. Maar als het nieuwe huis eenmaal klaar is blijkt Paul toch minder verliefd, charmant en lief dan Fay dacht. Ze dacht dat ze hem kon vertrouwen, maar niets blijkt minder waar. Opgesloten is een beklemmende pageturner.

Mijn mening
Opgesloten is een dun (e)boekje welke je in een vloek en een zucht uit hebt. We maken kennis met Fay, leuke meid, ietwat naïef, maar ziet graag het goede in de mensen. Ze heeft een leuke vriend waar ze helemaal gek op is en hij op haar. Denkt ze.

Het verhaal is in twee delen opgebouwd, beide met een proloog en kleine hoofdstukken schuingedrukt. De schuingedrukte hoofdstukken gaan over Het Kind, beangstigende momenten die Het Kind heeft meegemaakt. Deze stukken zijn een prettige toevoeging en geven net iets meer kracht aan het verhaal.

Doordat het zo’n dun boekje is, is er weinig tijd om uitgebreid uit te wijden bij veel zaken. Ik moet zeggen dat het in dit boek prima gelukt is om de belangrijke zaken uit te lichten en de rest te laten voor wat het is. Het verhaal leest vlot, is spannend en maakt je nieuwsgierig naar Het Kind en naar hoe het Fay vergaat.

Een heerlijke doorlees-thriller om niet te veel bij na te hoeven denken, spannend, verrassend en prettig leesbaar.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een mooie 4 sterren voor Opgesloten van Zine Jonson.

Amanda


Bestel dit boek bij:


Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)