Polaroids & poederdozen

Titel: Polaroids & poederdozen
Serie: Liefde, natuurlijk 2, Kim
Auteur: Susan Muskee
Genre: Feelgood
Uitgever: Loft Books
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 257 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Susan Muskee is freelance  copywriter en woonachtig in Deventer.

Achterflap:
De tweeëntwintigjarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar ‘grote liefde’ Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland. Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden, maar dan zet een verliefdheid weer het een en ander op losse schroeven.

Mijn mening:
In deel 2 van de Liefde natuurlijk serie draait het om Kim: zij besluit een tijdje naar Berlijn te verkassen om daar hopelijk af te kunnen studeren als fotografe.
Dit verloopt moeizamer dan ze denkt, maar de andere kant van het verhaal laat zien dat omdenken veel met een mens kan doen. Anders in het leven gaan staan en niet blijven hangen in wat anderen van je verwachten is een positieve eigenschap. Dit levert Kim dan ook meer op dan ze in haar stoutste dromen had durven hopen.

Wederom heeft Susan Muskee een feelgood verhaal geschreven waar van het begin tot het eind vaart in zit. Het verhaal geeft goed weer hoe de maatschappij momenteel in elkaar steekt, alles moet snel en vooral presteren voert de boventoon.
Muskee schrijft beeldend, grappig en vooral herkenbaar, heerlijk om lekker even weg te zwijmelen in de wereld van vriendschap en liefde en alles wat daarbij komt kijken.
In dit deel heeft Muskee het leven van transseksuelen een positieve boost gegeven, ze worden niet veroordeeld maar geaccepteerd zoals ze zijn.
Polaroids & poederdozen brengt de lezer weer een stukje verder in het leren kennen van de vriendinnen club waarin afstand totaal geen rol speelt.

Polaroids & poederdozen krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)