Titel: Dark Mind
Auteur: Cis Meijer
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Publicatiedatum: Juli 2019
Aantal bladzijdes: 248
Recensie: Margot / Lotte

Dark Mind

Auteur
Cis Meijer is geboren in 1970 en woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Ze studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, daarna is ze gaan werken als beeldeditor maar nu is ze schrijfster geworden. Ze schrijft voornamelijk jeugdthrillers zoals Verdoofd en Knock-out.

Achterflap/samenvatting

Mijn mening (Margot)
Het boek begint met een krantenartikel over een heftige gebeurtenis in Amsterdam….iets wat later nog van pas zal komen in het onderzoek. Daarna begint het verhaal met Thom, die die avond een deal zal sluiten voor iets waarmee hij denkt zijn familie te beschermen. Shit! De les begint al bijna! Hij racet naar school waar hij tegen een meisje dat op de grond ligt aanbotst, het blijkt Desi te zijn, ze was flauwgevallen. Samen lopen ze naar binnen, helaas zijn ze nu wel te laat. Die avond hebben ze een schoolfeest, maar dan gebeurt er iets wat iedereens leven zal veranderen…

Ze kijkt uitdagend naar me, is iets van plan. Mijn hart gaat tekeer. Ik wil haar omverduwen. Haar op haar gezicht timmeren. Maar ik doe niks.

Ik vond het een heel leuk en spannend boek! In het begin moest ik er echt in komen, ik snapte het niet helemaal. Maar eenmaal verder in het boek viel het kwartje en werd het steeds spannender. Zo spannend dat ik zelfs niet kon stoppen met lezen! De boodschap van het verhaal is dat je niet moet pesten want er komen vaak nare dingen van, soms zo erg dat kinderen hun leven beëindigen. De schrijfstijl van Cis Meijer vond ik vlot en door de korte hoofdstukken leest het gewoon lekker.

De zenuwen gieren door mijn lijf. Wat voor informatie hebben ze? Ik wil er ook heen. Maar dat stelt hij me niet voor. Hij wil dat ik zo veel mogelijk informatie over brute moorden in Amsterdam van het afgelopen jaar verzamel. Nee. Ik wil mee naar die persconferentie.

Spanning: 5
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

4 sterren

Mijn mening (Lotte)
Wat was Dark Mind leuk boek, zeg! Zeker weten een aanrader! Omdat dit boek vanuit twee verschillende perspectieven wordt geschreven (die van Desi en die van Thom) zie je hoe ze allebei over bepaalde dingen denken en leer je ze alle twee beter kennen. Ook daardoor snap je sommige dingen beter, vind ik zelf.

Aan het begin snapte ik het soms niet helemaal, want dan was er ineens een stukje tekst met een kleiner lettertype en dan was het dus iemand anders. Dat was eerst niet helemaal duidelijk, vond ik.

Naarmate je verder in het boek bent, wil je graag blijven doorlezen. Ik vind het een erg spannend boek, ik ga niet vertellen waarom ik het zo spannend vond, want dat moet je zelf maar lezen!

Nogmaals, echt een aanrader!

4,5 ster

Margot & Lotte (13 jaar)


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)