Hartverwarmende winter

Titel: Hartverwarmende winter
Auteur: Karin Rozenhart
Serie: De Zilveren Vos #3
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 176
Recensie: Brenda

Cover
Een huis of een hotel in een wit gebied. Ziet er winters uit met mooi kleurgebruik.
Het hoort zeker bij een feelgood verhaal.

Auteur
Karin Rozenhart
(1976) woont met haar man en twee kinderen in Almere, waar ze op zolder haar verhalen tikt. Haar hoofd zit altijd vol ideeën en plannen voor nieuwe verhalen.
Naast van schrijven houdt ze van wandelen, de natuur, tekenen, katten en natuurlijk lezen. (bron: amboanthos.nl)

Achterflap/samenvatting
Iris Prins woont al zes jaar in het warme Spanje maar ze mist haar familie. Zeker nadat haar moeder een hersenbloeding heeft gehad, wil ze niks liever dan weer dicht in hun buurt wonen. En ze heeft een missie: de band tussen haar vader en zijn zus herstellen.
Iris verhuist terug naar Nederland en boekt een verblijf in hotel De Zilveren Vos. Aan de winterse kou van Nederland kan ze maar slecht wennen en ook haar plan lijkt te mislukken. Als er een noodgeval is in het café van De Zilveren Vos en Iris tijdelijk bijspringt, geeft dat haar niet alleen de tijd om een nieuw plan te bedenken, maar ook om de stoere kok Morris beter te leren kennen. Zal hij haar toelaten in zijn leven?

Mijn mening
Hartverwarmende winter is een derde deel uit De Zilveren Vos-serie, maar tijdens het lezen merk je niet dat je iets uit de eerste twee delen mist.

Karin Rozenhart schrijft op een fijne en beeldende manier. Je waant je letterlijk in de winterse omgeving. Je voelt af en toe echt de kou als Iris zich helemaal inpakt en buiten loopt of als ze heerlijk onder een dekentje gaat zitten in de woonkamer. Zo heerlijk warm en knus.

De personages en de verhaallijnen zijn heel leuk neergezet. Iris die bij haar tante in Marebeek op visite gaat, haar tante die ze al achttien jaar niet meer gezien heeft, het zoeken naar een oplossing om haar vader en haar tante weer met elkaar te verenigen en dan ook nog dat ze in het hotel mag gaan werken.

Het is ook een warme wereld waarin Iris is ontvangen. Een mooier welkom kan je je niet bedenken. Af en toe leest het alsof Iris de overige personages al jaren kent.

Hartverwarmende winter vind ik een leuk verhaal en ik heb er echt van genoten. Helaas kwamen er zinnen in voor die niet klopten. Hier haper je dan wel even tijdens het lezen. En zelfs waren de personages Iris en Daisy een keer met elkaar verwisseld. Dan denk je dat je het zelf verkeerd leest, maar helaas. Dit was mijn enige strubbeling tijdens het lezen.


Plot: 3,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3

Hartverwarmende winter krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Loft Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)