Siervuurwerk en sneeuwvlokken

Titel: Siervuurwerk en sneeuwvlokken
Auteur: Susan Muskee
Serie: Liefde, natuurlijk #4
Genre: Feelgood
Uitgever: Loft Books
Verschijningsdatum: Mei 2021
Aantal bladzijdes: 238 (ePub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Susan Muskee is freelance copywriter en woonachtig in Deventer.

Achterflap:
Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. In Siervuurwerk en sneeuwvlokken staat Sophie in de schijnwerpers.

In Siervuurwerk en sneeuwvlokken is Sophie net aangekomen in New York, waar ze voor de enorme uitdaging staat zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd. Om het allemaal nog een tandje ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet bepaald over te lopen van enthousiasme over Sophies terugkeer. Net als het hart haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken…

Mijn mening:
In het afsluitende vierde deel in de Liefde, natuurlijk-serie Siervuurwerk en sneeuwvlokken ben ik getuige van de emigratie van Sophie, en wat heeft zij een lef om in haar uppie naar Amerika te verhuizen. Dit gaat natuurlijk niet over rozen, maar haar doorzettingsvermogen is groot. Ze ontmoet nieuwe mensen en wordt geconfronteerd met de letterlijke afstand tussen Nederland en New York. Met social media kan veel maar niet alles, zo blijkt maar weer.

Ik heb wederom enorm genoten van de schrijfstijl van Susan Muskee, ze schrijft met vaart en vooral de wisseling in emoties zorgt ervoor dat je als een razende door het boek heen vliegt.

Iets of wat meer intimiteit mag van mij wel, in dat opzicht blijft het allemaal heel braaf.

De epiloog zorgde voor een glimlach op mijn gezicht, een mooie afsluiting van een vierluik waarin ik de vriendinnenclub, Abigail, Kim, Sophie en Cleo goed heb leren kennen, een vriendschap voor het leven waarin afstand geen rol speelt.

Ik hoop echt dat er van Susan Muskee nog vele feelgood boeken zullen verschijnen want ik ben fan. Het feit dat de verhalen alleen als e-pub verschijnen is een gemiste kans voor deze auteur om een groter publiek te bereiken, ik weet zeker dat vele lezers van papieren boeken haar verhalen enorm zullen waarderen.

Siervuurwerk en sneeuwvlokken krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)