Hopeloos verliefd in het kersthotel

Titel: Hopeloos verliefd in het kersthotel
Auteur: Denise Meijer
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: november 2023
Aantal blz.: 252 (epub)
Recensie door: Leontine

Cover
Een heerlijk gekleurde cover, helemaal in kerstsfeer. Op de illustratie overduidelijk het kersthotel, waar een feest gegeven wordt.

Auteur
Denise Meijer (1992) woont samen met haar verloofde en kat in Culemborg. Ze is dol op alles wat met taal te maken heeft. Schrijven is dan ook één van haar favoriete bezigheden. Als ze niet achter haar laptop zit, vind je haar in de keuken om een taart te bakken of op de bank met een boek (of de Nintendo Switch).

Bron: Hebban.nl

Achterflap/samenvatting
Wannabe-actrice Daphne staat voor een onmogelijke keuze. Kiest Daphne voor haar eigen kerstgeluk? Of voor wat iedereen van haar verwacht? Voor de lezers van Charlotte de Monchy en Jenny Colgan.

In Hopeloos verliefd in het kersthotel wordt wannabe-actrice Daphne door haar oud-werkgever gevraagd om mee te spelen in een historisch kerststuk, terwijl haar vriend juist heel graag de feestdagen met haar wil doorbrengen om een speciale vraag te stellen.

Na een rits foute vriendjes en een mislukte poging om actrice te worden lacht het geluk Daphne eindelijk toe. Ze heeft een relatie met de leuke (en rijke!) Ben, een schattige kat en een appartement met een woonkamer zo groot als een balzaal. Oké, haar baan is misschien een beetje saai, maar je kunt niet alles hebben. Met de feestdagen in aantocht hint Ben dat deze kerst weleens éxtra speciaal kan worden. Gaat hij haar soms ten huwelijk vragen?

Dan vraagt Daphnes oud-werkgever vlak voor kerst om haar hulp. Het hotel waar ze vroeger werkte staat bekend om het historische kerstbal. Het bijbehorende toneelstuk dreigt echter in het water te vallen en Daphne zou de boel kunnen redden. Alleen zou ze de kerstdagen dit jaar eigenlijk doorbrengen met haar verloofde in spe… Kiest ze voor haar eigen kerstgeluk? Of voor wat iedereen van haar verwacht?

Mijn mening
Mij kun je altijd wakker maken voor een heerlijke kerstfeelgood. En Denise Meijer heeft met Hopeloos verliefd in het kersthotel een heel fijn verhaal afgeleverd.

Daphne is eigenlijk actrice, maar is van de toneelschool weggestuurd. Nu werkt ze op de administratie. Een baantje dat haar vriend Ben voor haar geregeld heeft. Ze vindt het werk echter helemaal niet leuk. Vorig jaar speelde ze met kerst in kerstbal van haar oude werkgever, het kersthotel. Ze voeren daar elk jaar met kerst een stuk op dat qua historie in het hotel afspeelde. Dit jaar doet Daphne niet mee, ze wil kerst vieren bij haar vriend en familie. En toch kriebelt het en als haar oude werkgever haar vraagt alsnog mee te doen, kan ze geen nee zeggen. Tijdens het oefenen met haar tegenspeler komt Daphne erachter dat ze best wat overeenkomsten heeft met haar karakter in het stuk. Gaat Daphne voor haar eigen geluk of probeert ze iedereen te vriend te houden?

Hopeloos verliefd in het kersthotel is mijn eerste kennismaking met een boek van Denise Meijer en ze heeft mij zeker niet teleurgesteld. Denise schrijft heel humoristisch, ik heb vaak een glimlach op mijn gezicht gehad tijdens het lezen. Het verhaal speelt zich af in de weken voor kerst zonder dat het continu de overhand heeft. Daphne wordt regelmatig met zichzelf geconfronteerd en ze is niet bang om keuzes te maken. En toch is ze ook onzeker over zichzelf en haar eigen kunnen.

Hoewel een feelgood in grote lijnen vaak een voorspelbaar verhaal is, heeft Denise toch heel erg haar best gedaan om er een paar plottwisten in te verwerken. Hopeloos verliefd in het kersthotel is een heel leuk boek geworden voor op het kerstlijstje!

Ik geef Hopeloos verliefd in het kersthotel 4 sterren.

Leontine

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)