De donkere dagen voor Kerst

Titel: De donkere dagen voor Kerst
Auteur: Karin Thomas
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: december 2023
Aantal bladzijdes: 59
Recensie: Brenda

Cover
Donkere cover met een huis met besneeuwde dennenbomen. Ik zie daar De donkere dagen voor Kerst wel in.

Auteur
Karin Thomas is geboren in 1961 te Utrecht. Op haar eerste verjaardag verhuisde ze met haar ouders naar Waddinxveen en daar woont Karin nog steeds met haar man en inmiddels drie herders.
Vanaf het moment dat ze kon lezen, waren boeken haar grote liefde en begon ze met het schrijven van verhaaltjes. Het duurde toch nog tot 2013 dat ze zich, naast haar baan als boekhouder, serieus op het schrijven ging toeleggen. Haar thriller “De Plicht” is haar debuut. (bron: hamleybooks.be)

Achterflap/samenvatting
Lynn Dunbar verhuist na tien jaar van Boston terug naar haar geboorteplaats Springfield waar ze aan het werk gaat als rechercheur.

Een onopgeloste zaak trekt haar aandacht. Een paar dagen voor de kerst verdween de tweeling Nick en Jeremy terwijl ze in de rij stonden te wachten bij de kerstman.

Een jaar later verdwijnt de vijfjarige Daniel in hetzelfde winkelcentrum.

Lynn heeft een verdachte, maar het wordt haar verboden om het onderzoek voort te zetten. Iedereen is overtuigd van de onschuld van haar verdachte.

De zaak neemt bizarre vormen aan, maar Lynn is vastbesloten om de zaak op te lossen, zelfs als haar eigen leven in gevaar komt.

Mijn mening
Een spannend kerstverhaal. Ik ben wel benieuwd, want ik lees meestal de romantische kerstverhalen. De grote vraag is, is er een link tussen Glenn de Kerstman en de ontvoerde kinderen?

Een leuk en spannend kort verhaal. De schrijfstijl is ook zeer vlot en beeldend. Van dit verhaal zou ik ook best een groter verhaal willen lezen in plaats van een novelle. Dit kan zeker uitgebreider en spannender gebracht worden.

Ik kom niet vaak spannende kerstverhalen tegen, maar ik ga ze wel in de gaten houden. Dit voelt voor mij dat ik dit vaker moet gaan lezen. Echt een aanrader.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

De donkere dagen voor Kerst krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)