Titel: Black-Out – Rémi versie 2.0
Auteur: Lara Reims
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 365 (hardcover)
Recensie: Alexander

Black-Out

Auteur
Lara Reims
schrijft met uitzicht op Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft.
Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.
Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Achterflap
Wat doe je als het leven van een vriend op het spel staat?

Heel even haal je adem. De race die je hebt gelopen lijkt ten einde. Maar dan verdwijnt je beste vriend en raak je betrokken bij de geheimen van een ander. Voor je het weet, ben je weer op zoek.

Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw stil.

Mijn mening

Black-Out is de opvolger en het tweede deel van de Rémi-trilogie. Nadat ik met veel plezier Upgrade had gelezen, was ik uiteraard benieuwd naar de verdere avonturen van Rémi, Emma, Jérôme, Zeger en het Creodroom.

Bomen schieten als patrouillerende soldaten voorbij. Het licht vervaagt door zijn tranen.

Net als Upgrade is het boek weer prachtig vormgegeven: een gezette hardcover met een donker figuur die van buiten naar een futuristische stad kijkt, met een aantrekkelijke kleurstelling die zeker mijn aandacht had getrokken in de boekhandel. Ook het binnenwerk is fraai vormgegeven met sierlijke dividers bij elk hoofdstuk.

Zo zie je maar weer, je hoeft niet in een verknipt gezin geboren te worden om een rotjeugd te hebben.

Na de ontdekkingen die Rémi in Upgrade heeft gedaan en de dreiging die boven het Creodroom hangt, zijn er genoeg vragen voor Rémi overgebleven die beantwoord moeten worden. Met de verdwijning van zijn beste vriend komt hier nog een extra dimensie bij. Met gebruik van de technologie gaat Rémi op zoek binnen en buiten het Creodroom met hulp of desnoods alleen.

Het is zo stil in de klas dat je een microchip de grond kan horen raken

Ook nu is met een vlotte schrijfstijl een overtuigend verhaal neergezet en een geloofwaardige wereld die naadloos zou kunnen aansluiten aan ons toekomstbeeld. Sterker nog, een aantal elementen komt eng dicht bij de waarheid. Maar ondanks de futuristische elementen blijven de primaire angsten, gevoelens en onzekerheden hetzelfde. Wie ben ik? Hoe ben ik hier gekomen? Waar hoor ik bij?

De woorden die beiden bezighouden zweven als weggeblazen pluisjes van een paardenbloem tussen hen in, kaatsend van de een naar de ander.

Het handige gebruik van de technologie in Black-Out zorgt ervoor dat Rémi zich ongezien kan verplaatsen, uiteraard met de kans om ontdekt te worden. Zijn zoektocht zorgt ervoor dat het verhaal zich niet alleen tot het Creodroom beperkt, waarbij ik zo nu en dan het spoor en de tijdlijn kwijtraakte. De extra dimensie zorgde er in mijn beleving ook voor dat het verhaal zich af en toe wat traag voortbewoog die naar het einde van dit deel wat plotseling afliep.

Ik ben benieuwd naar de afloop van de Rémi-reeks en kan niet wachten tot het maart 2020 is wanneer het laatste deel verschijnt.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 sterren voor Black-Out – Rémi versie 2.0.

Alexander

Dank aan uitgeverij Hamley Books voor het recensie exemplaar.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)