Titel: Hazels Pentakel
Hazels PentakelAuteur: Marte Jongbloed
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: Oktober 2019 (Herpublicatie)
Aantal bladzijdes: 240
Recensie: Amanda

Over de cover
Wat een ontzettend mooie hardcovereditie is dit boek. Mooie kleuren, mooie tekens en ook het lettertype ziet er heel sierlijk uit. Past allemaal heel goed bij het boek.  

Over de auteur
Marte Jongbloed heeft de Toneelacademie en de pabo gevolgd. Ze lijkt stiekem wel een beetje op Herres moeder Silke, uit De (niet zo) verschrikkelijke avonturen van Herre. Toch heeft Marte, heel avontuurlijk, met haar man en drie kinderen een paar jaar in Jemen gewoond. Nu woont ze met haar gezin in Den Haag, geeft ze toneelles op een Internationale school en schrijft ze jeugdboeken en toneelteksten.  

Achterflap 
Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen. 

Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de “doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…  

Mijn mening  

Blessed be. 

Tijdens een enorme leesdip ben ik in dit boek begonnen, in de hoop dat deze mij eruit zou kunnen trekken. Alle ingrediënten zijn er tenslotte: Young Adult, magie, heksen, spanning. Ik had de hoop een beetje het Charmedgevoel te krijgen tijdens het lezen van dit boek.  

Nou, het is Hazel gelukt om mij aan haar boek gekluisterd te krijgen: binnen 1,5 dag was het boek uit. De spreuken en rituelen vliegen je op de oren en sleuren je mee in de zoektocht naar de waarheid achter Hazels geheugenverlies. Heerlijke herkenbare dingen uit bijvoorbeeld Charmed, maar ook gewoon een lekkere verhaallijn. Ik hou van heksen en magie en dat is in overvloed aanwezig, wat dat betreft niet geloofwaardig (of zouden er echt heksen bestaan?), maar dat maakt het niet minder plezierig om te lezen. Een lekkere eenvoudige en vlotte schrijfstijl in combinatie met de nodige spanning en verrassingselementen zorgen ervoor dat je door wilt lezen. Want dat geheim dat moet ontrafeld worden. Niet iedereen is wie hij/zij beweerd te zijn, wie is te vertrouwen?  

Een toffe Young Adult vol heksen en magie, met haar lekkere schrijfstijl weet Marte je te betoveren en neemt ze je mee op een magisch avontuur vol spanning.  

Spanning: 4,5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5  

Naar boven afgerond een mooie 4,5 ster voor Hazels pentakel van Marte Jongbloed. Ik kijk er nu al naar uit om in deel 2 te mogen beginnen.  

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)