Vlak onder de maretak

Titel: Vlak onder de maretak
Auteur: Eveline Heijnen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 97
Recensie: Brenda

Cover
Een leuke en duidelijke cover. Twee mensen onder de maretak zoals de titel al aangeeft.

Auteur
Over Eveline Heijnen kon ik niet veel vinden. Ze heeft meerdere feelgood romans geschreven en ze geeft bijles in wiskunde.

Achterflap/samenvatting
Sara krijgt een uitnodiging voor het huwelijk van haar moeder. Ze heeft er geen zin in, want a. haar moeder heeft een heel weekend uitgetrokken om het huwelijk te vieren, b. het bruiloftsweekend valt precies tijdens de kerstdagen en c. haar moeder is al zo vaak getrouwd dat ze ondertussen de tel kwijtgeraakt is. Als bij aankomst blijkt dat er een kamer te weinig is en ze een kamer moet delen met haar kersverse stiefbroer Bodhi, heeft ze pas echt spijt dat ze gekomen is. Vanaf de eerste seconde ligt Sara al met Bodhi in de clinch. Dan treft ze hem onder de maretak. Maar of dit het nu beter maakt…

Mijn mening
Het verhaal begint met een dialoog tussen moeder en dochter. Je voelt de verbazing vanuit Sara als haar moeder vertelt over haar komende huwelijk.

De schrijfstijl is zeer fijn om te lezen. Je vliegt door het verhaal heen en je bent echt zo op de laatste bladzijde beland. Helaas is dit een kortverhaal, want dit verhaal zou ik het liefst wat meer uitgewerkt willen lezen. Het heeft zó de potentie voor een pracht van een groter verhaal. Nu voelde het achteraf als een sneltrein en te veel verhaal in een te korte tekst.

Misschien dat dit de reden ook is dat het verhaal mij niet zo’n kerstgevoel geeft ondanks de maretak en in elke ruimte van het landhuis een kerstboom.

Wat ik wel heel leuk vond om te lezen is hoe Eveline Heijnen de vriendin Deborah op de achtergrond hield, maar dat Deborah ook een leidraad vormt door het hele verhaal heen. Met een verrassend epiloog tot slot.


Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Vlak onder de maretak krijgt van mij afgerond 4 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Loft Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)