Gebroken zielen

Titel: Gebroken zielen
Auteur: Lotte Leenaerts
Serie: Gebroken #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Pelckmans
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lotte Leenaerts schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Hoewel ze eigenlijk Psychologie wilde studeren, besefte ze dat een job waarin ze vooral zou moeten luisteren niks voor haar zou zijn. Ze koos daarom voor Taal- en Letterkunde. Ook nu zit ze nog dagelijks met haar neus in de boeken voor haar job in de bibliotheek in Malle. Ze woont in Rijkevorsel met haar grote liefde Stijn en labradoodle Billie.

Achterflap:
Margot krijgt na een verstikkende relatie met een seriemoordenaar haar leven eindelijk weer op de rails. Als studente Verpleegkunde loopt ze stage op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Wanneer tijdens haar dienst een bebloed meisje met een blauw oog toekomt, gaan er bij Margot alarmbellen af. Maar nog voor Margot het meisje goed kan verzorgen, wordt ze door haar moeder, een vooraanstaand minister, mee naar huis genomen. Niet veel later wordt diezelfde minister vermoord teruggevonden. Is dit een vreselijk gezinsdrama of is er meer aan de hand? En kan Margot wel zomaar iedereen vertrouwen?

Met wetsarts Oliver, rechercheurs David en Lina en voormalig gerechtspsychologe Jade aan haar zijde zoekt Margot niet alleen opnieuw naar de waarheid, maar rekent ze verder af met demonen uit haar eigen verleden.

Mijn mening:
Gebroken zielen is een fijn te lezen vervolg op Gebroken stemmen, zeker op volgorde lezen anders mis je te veel van de verhaallijn en de personages.

Waar je verwacht dat het vervolg gaat over de rechercheurs David en Lina is het juist ook het slachtoffer Margot uit het eerste deel die verder gaat met haar leven. Zij maakt een ontwikkeling door die je op de voet wilt blijven volgen.

Lotte Leenaerts schrijft met vaart, de korte hoofdstukken met terugblikken naar twaalf jaar eerder houden je als lezer alert. Al weet je al snel voor een groot gedeelte wie verantwoordelijk is voor bepaalde daden, toch houdt Leenaerts de spanning tot het einde vast. Je begrijpt de rode draad in het verhaal maar krijgt steeds net geen grip op de ontknoping, dat heeft ze fantastisch weten in te kleden.

De verhalen van Leenaerts vallen onder de romantic suspense, deze combinatie is echt superieur uitgewerkt, alles is in de juiste proporties aanwezig. Verder maakt Leenaerts gebruik van maatschappelijke thema’s die je raken, in de vorm van macht, wraak en liefde  zet zij deze in de schijnwerpers. 

Ik hoop dat Lotte Leenaerts gestaag verder gaat met schrijven want ik ben reuze benieuwd hoe het de hoofdpersonages verder zal vergaan.

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 5

Gebroken zielen krijgt hiermee dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Pelckmans, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)