De moord in het hertenkamp

Titel: De moord in het hertenkamp             
Auteur: Liesbeth van Kempen
Serie: Moorden in het noorden #1
Genre: Cosy Crime
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: november 2023
Aantal bladzijdes: 150 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Liesbeth van Kempen verhuisde jaren geleden vanuit de Randstad naar een klein dorp in Friesland. Het Friese land en de dorpsgemeenschap zetten haar fantasie aan het werk wat leidde tot de tot nu toe driedelige serie Moorden in het noorden. 

Achterflap:
Dorien opent het hermetisch afgesloten schuurtje van haar overleden echtgenoot en vindt daar een tas met een miljoen euro. Ze last een extra prosecco-avond in om dit te vieren met haar vriendinnen Fleur en Annemiek, maar zij vertrouwen het niet en adviseren haar ermee naar de politie te gaan. Dorien is hier pertinent op tegen. Zij ziet het als een verlate erfenis van haar Herman.
Wanneer Fleur de volgende ochtend in alle vroegte met haar camper op vakantie gaat, is ze het dorp nog niet uit of ze vindt bij toeval een dode man in het hertenkamp. Niet veel later stormt Dorien in paniek haar camper binnen met de tas vol geld. Ze slaan op de vlucht maar worden gevolgd, waarop ze besluiten terug keren en te schuilen in het riante landhuis van Annemiek. Nadat Dorien heeft bekend het slachtoffer iets meer dan oppervlakkig te kennen, komen er steeds meer zaken aan het licht…

Mijn mening:
De moord in het Hertenkamp is zo’n verhaal waar je rap doorheen vliegt. Het tempo is hoog en je leest het met gemak in één keer uit. Het is cosy-crime met toch wel een klein luguber tintje, maar heel passend in het verhaal. De drie vriendinnen Dorien, Fleur en Annemiek zijn close met elkaar maar hebben echt ieder ook zo hun eigenaardigheden waardoor de vriendschap met momenten zwaar op de proef wordt gesteld.

Liesbeth van Kempen weet op een onbevangen manier een spannend verhaal luchtig over te brengen. Het verhaal is vermakelijk en voldoet aan de verwachting.

De plot ontwikkelt snel, hier en daar ietwat te snel naar mijn idee maar dat stoort het lezen niet. Qua ontknoping zaten mijn voelsprieten halverwege al op het goede spoor, dit heeft mogelijk te maken met de hoeveelheid thrillers die ik lees, ook op dit punt werd het leesgenot zeker niet negatief beïnvloed. Het was gewoon een ‘zie je wel momentje,’ niks mis mee!

Liesbeth van Kempen heeft met dit eerste deel een voorbode afgegeven voor hopelijk nog een paar fijne delen in deze serie. Mijn nieuwsgierigheid naar de verdere belevenissen van de drie vriendinnen is gewekt.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 3
Psychologie: 3

De moord in het Hertenkamp krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein Romans & Spanning, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)