Vijf voor twaalf

Titel: Vijf voor twaalf 
Auteur: Karen Rose
Serie: New Orleans #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Hans Verbeek
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 536
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Haar boeken werden meermaals bekroond. Karen Rose woont en werkt in Florida.

Achterflap:
Chef-kok Gabe Hebert zag welke tol het politiewerk van zijn vader eiste. Wanneer de dood van zijn vader als zelfmoord wordt bestempeld, vermoedt Gabe dat iemand hem het zwijgen wilde opleggen over zaken binnen het corps. Hij schakelt de hulp in van Molly, een Irak-veteraan die nu voor een privédetectivebureau werkt. Terwijl de temperatuur in de stad én tussen Molly en Gabe, oploopt, ontrafelen zij een web van misdaden, corruptie en moord dat terug te leiden is tot de top van de politie van New Orleans.

Mijn mening:
Vijf voor twaalf is inmiddels het 27e boek van Karen Rose dat ik lees, en dat zijn inderdaad alle boeken die vertaald zijn. Dit boek is in 2022 verschenen onder de titel ‘Quarter to midnight’en is het eerste deel in de New Orleans-serie.

Heerlijke nieuwe personages waar we vast nog meer van gaan horen. Molly werkt op een detectivebureau en Gabe Herbert is chef-kok. Wanneer Gabe twijfelt over de zelfmoord van zijn vader, een graag geziene politieagent die zich vastbeet in elke zaak die hij toegewezen kreeg. Om het recht te laten zegevieren, gaat Gabe op zoek naar antwoorden. De betrokkenheid van Xavin in deze zaak maakt het verhaal met momenten hartverwarmend.

Zoals we van Karen Rose gewend zijn, wordt spanning en romantiek in dit verhaal afgewisseld met ontroerende momenten. Je sluit de good guys volledig in je hart en de bad guys geef je graag een keiharde trap na, een kwestie van volledig meeleven in het verhaal.

Er passeren vele personages de revue en ook de slachtoffers vallen met bosjes, ietwat over de top als je er realistisch over nadenkt maar binnen de setting van het verhaal is het totaal niet storend. Rose hoort zeker tot een populaire auteur als het gaat om het romantic suspense genre, je weet in principe voor een groot deel hoe de verhalen gaan lopen, dus qua originaliteit is het niet altijd top, maar het is vooral genieten om de weg ernaar toe mee te beleven.

Natuurlijk is het onmogelijk om alle 27 boeken even goed te vinden maar ‘Vijf voor twaalf’ was er voor mij eentje die ik net als het tempo van het verhaal razendsnel en met veel plezier heb gelezen.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

Vijf voor twaalf verdient hiermee een mooie 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)