De vergeten feniks

Titel: De vergeten feniks
Auteur: Luke Gamble
Serie: Het Geheime Dierengenootschap #2
Genre: Kind & Jeugd
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Vertaald door: Selma Soester
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Amanda

Cover
Een vrolijke, aantrekkelijk cover. Veel geel met rood en roodmetallic, dus het boek blinkt je tegemoet. Op de cover staat een grote feniks afgebeeld.

Auteur
Luke Gamble is dierenarts. Hij is te zien in wildlifeprogramma’s van o.a. National Geographic en Animal Planet en richtte twee dierenorganisaties op (wvs en Mission Rabies). Hij woont samen met zijn vrouw (ook dierenarts), hun vier kinderen, vier honden, twee katten, twee pony’s, een slang en een heleboel kippen.

Achterflap
Edith kan niet wachten om naar haar oom te gaan, die dierenarts is van fabeldieren en andere magische wezens. Nadat zij en haar oom yeti’s hebben gered uit handen van aartsvijand Arabella Speerslag, belandt ze opnieuw in een spannend avontuur. Een van de laatste zes levende feniksen wordt vermist en verkeert in levensgevaar. Het geheime dierengenootschap gaat op pad om de feniks op te sporen. Onderweg lopen ze algauw een nieuwe vijand tegen het lijf. Met de as van de feniks maakt hij magische beesten die hij doorverkoopt. Het geheime dierengenootschap moet snel ingrijpen voordat de feniks uitsterft…

Mijn mening

Er zijn mensen die een kracht bezitten die groter is dan de jouwe.

In De vergeten feniks gaan we weer op avontuur met Edith en haar oom de Dokter, deze keer op zoek naar een feniks die al een jaar vermist wordt. Op school heeft Edith het niet makkelijk nadat ze ineens geen hoofdpijnaanvallen etc. (lees: deel 1 Het Geheime Dierengenootschap) meer heeft. De leraren geven haar de moeilijkste toetsen en veel meer toetsen dan de andere meisjes op het internaat. Maar ondanks dat weet ze zich staande te houden, als is het maar net. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Anita op school. In de vakantie mag ze gelukkig weer naar haar oom in het Boshuisje. Haar oom is dierenarts en verzorgd ook fabeldieren, zoals de feniks. Ze komen erachter dat een van de weinige feniksen die er nog zijn, al een jaar wordt vermist en komen gelijk in actie. Maar de zoektocht wordt hen niet makkelijk gemaakt.

Heerlijk om weer op avontuur te gaan met Edith, even lekker verdwijnen in een spannend, grappig, vlot en goedgeschreven kinderboek. Edith is een leuk meisje met een bijzondere gave, ze kan namelijk met dieren praten! Hoe tof zou dat zijn als dat mogelijk was?! Zo leuk om je over te geven aan zo’n mooie fantasie, verwerkt in een spannende zoektocht. Want uiteraard krijgen Edith en de Dokter de nodige tegenslagen te verwerken. Gamble heeft een fijne, to the point schrijfstijl waardoor je tijdens het lezen het idee hebt midden in een film te zitten. Het aspect met de fabeldieren is voor mij wel van toegevoegde waarde, aangezien ik gek ben op Harry Potter. Al is dit boek daar echt niet mee te vergelijken. Ik ben ontzettend benieuwd welke avonturen Edith en haar oom nog meer gaan beleven, dus ik kijk alvast uit naar deel drie!

De vergeten feniks krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij LS Amsterdam, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)