Merry crisis

Titel: Merry Crisis
Auteur: Nina Verheij
Genre: Roman
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: december 2023
Aantal bladzijdes: 56
Recensie: Brenda

Cover
Leuke, vrolijke en winterse cover. Net alsof je naar een afbeelding voor een kerstfilm zit te kijken.

Auteur
Nina Verheij is een Hillegomse Haarlemse uit het bouwjaar 1984 met een zwak voor poffertjes en haar kat Emmy. Dit valt te lezen op haar website.

Schrijven blijkt ze al van kinds af aan te doen, maar het bleef toch steeds op de achtergrond. In 2016 heeft ze letterlijk het roer omgegooid en heeft ze haar passie voor het geschreven woord serieus genomen.

Achterflap/samenvatting
Wanneer Olivia de vraag krijgt om haar beste vriendin Nora te steunen tijdens haar coming-out, kan ze niet anders dan toezeggen. Waar Olivia niet op had gerekend, is dat haar vriendin op het laatste moment zou terugkrabbelen.

Hoewel het kerstweekend met Nora’s familie hierdoor een onverwachte wending krijgt, laat Olivia Nora niet zomaar vallen. Ze besluit mee te spelen met haar alternatieve toneelstukje, met alle gevolgen van dien.

Een kerst vol leugens volgt. Of zal het juist dé route naar een nieuwe waarheid blijken?

Mijn mening
Een familieweekend in een landhuis en dan je vriendin gaan ondersteunen in haar coming-out. Klinkt allemaal leuk, maar als ik zie dat het verhaal maar 56 bladzijdes bevat ben ik benieuwd hoe de auteur mij meeneemt in een zeer kort verhaal.

Daar heeft Nina Verheij geen moeite voor hoeven doen. Het wordt ontzettend leuk en beeldend verteld en het verhaal leest zo ontzettend vlot. Ik kan er verder niks over kwijt omdat ik al snel spoilers zou weggeven en dat kan natuurlijk niet. Merry crisis is absoluut een aanrader om even tussendoor te lezen.


Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Merry crisis krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Hamley books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)