Titel: Home – Rémi versie 3.0 Home
Auteur: Lara Reims
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Publicatiedatum: Maart 2020
Aantal bladzijdes: 300 (hardcover)
Recensie: Alexander

Auteur
Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Lara’s debuut Upgrade viel meteen op bij de Jonge Jury. Ze werd genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs, die in juni 2020 zal worden uitgereikt. Momenteel werkt ze aan haar eerste jeugdboek en een nieuwe Young Adult. Lara werkte belangeloos mee aan Thuisloos.

Achterflap
Wat doe je als je de kans krijgt opnieuw te beginnen?
Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Zeger en Thot. En welke rol er voor jou is weggelegd.
Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen. En dan zijn er ook nog die vreemde berichten. Het lijkt wel of iemand hem puzzelstukjes aanreikt. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen?
Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Rémi. Vanaf nu zal alles anders zijn.

Mijn mening (kan spoilers bevatten als je deel 1 en 2 nog niet hebt gelezen)

Home is het finalestuk en derde deel van de Rémi-trilogie. Nadat ik met veel plezier Upgrade en Black-Out had gelezen, was ik uiteraard benieuwd naar de verdere avonturen van Rémi, Emma, Arthur, Zeger en naar de toekomst van het Creodroom.

Net als Upgrade en Black-Out is het boek prachtig vormgegeven: een hardcover van formaat, met aan de bovenkant een futuristische stad en aan de onderkant een stad zoals we die nu zouden kunnen herkennen. Twee werelden waar Rémi zich tussen kan bewegen.

Home begint met een afscheidsscéne waarvan je een brok in je keel krijgt. Na het lezen van hoofdstuk 1 besef je eigenlijk pas goed hoe gehecht je bent geraakt aan de karakters. Des te verder je in het verhaal komt des te meer je wilt dat het verhaal niet ophoudt.

De Rémi-trilogie is een grote ontdekkingsreis waar je je als jongvolwassene mee bezighoudt: waar kom ik vandaan, wat is mijn plek in een snel veranderende maatschappij en welke rol speel ik in de toekomst. De Rémi-trilogie is een uitermate knap geschreven en een tot de verbeelding sprekend verhaal. De karakters vinden hun weg naar je hart en blijven daar ook zitten.

Rémi groeit op, wordt volwassener. Niet langer de verlegen jongen die we in Upgrade leerden kennen, maar onderzoekend, op zoek naar zijn waarheid. Zoals ook Emma op zoek is naar haar bestemming en toekomst. Niet moeten ze alleen letterlijk examen afleggen maar lijken ze te worden getest.

Gek, dat de dingen die voor ons de impact van een tsunami hebben, vaak zo onopgemerkt blijven voor de rest van wereld.

Ook de rol van de techniek speelt een bijzondere rol en is knap verwerkt in het verhaal, waarbij je sommige elementen zonder al te veel verbeeldingskracht toegepast ziet worden in de echte wereld maar waarbij ik bij een deel van het plot toch wat meer moeite had.

Home is een waardige afsluiting van de Rémi-trilogie, waarbij de verschillende verhaallijnen uit Upgrade en Black-out bij elkaar komen en duidelijk wordt dat niet alles is zoals het lijkt.

Al met een al een schitterende trilogie om in je boekenkast te hebben staan als je van Young Adult boeken houdt.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

4,5 sterren voor Home – Rémi versie 3.0.

Alexander

Leave a Reply

  • (not be published)