De vijfde kamer

Titel: De vijfde kamer
Auteur: Darline Degheldere
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hamley books
Publicatiedatum: Februari 2021
Aantal bladzijdes: 280
Recensie: Danielle

Over de auteur:
Darline Degheldere
is een auteur die in het dagelijkse leven als zaakvoerder aan de slag is bij een financiële BVBA. Sinds 2018 heeft ze haar liefde voor het schrijven ontdekt. Aan haar eerste boek Het herschreven verleden werkte ze twee jaar lang, waarna ze het aarzelend instuurde voor de allereerste Fintro prijs voor spannende boeken, waar ze in de top vijf belandde. Gesteund door die erkenning schreef ze vervolgens De Vijfde Kamer, dat ze het jaar nadien opnieuw instuurde voor de tweede editie van de Fintro prijs, waarop ze opnieuw werd genomineerd. Darline heeft de smaak voor het schrijven volop te pakken en werkt aan intussen aan een derde boek.

Achterflap:
Vier koppels genieten van hun jaarlijkse studiereünie in een vakantiewoning. Tot een van hen dood wordt aangetroffen in zijn kamer.

Claire en haar tweelingzus Margot zijn ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is. Zonder het uit te spreken verdenken ze elkaar, tot ze ontdekken dat er een derde in het spel zit.

Mijn mening:
Het verhaal is in twee delen onderverdeeld, waarvan het eerste deel begint op het moment dat de vier koppels naar hun vakantiewoning gaan voor een midweekje. Nadat er iemand is te komen overlijden aldaar, begint deel 2. Claire is de hoofdpersoon in het verhaal en van de vier koppels komen slechts enkele daadwerkelijk in beeld. Er wordt niet veel diepgang aan de personages toegevoegd en het is de vraag of dit verder van toegevoegde waarde zou zijn geweest. Wel wordt er tussen de zussen nog een aparte verhalenlijn gecreëerd die je toch aan het denken zet tot aan het einde toe.

Onderweg naar huis bleven de laatste woorden die ze met haar vader had gewisseld door haar hoofd spelen. ‘Laat het rusten…Margot en Bram

Het verhaal verloopt vlot en intens maar het is niet echt spannend te noemen. Wel blijft er een constante verandering van de oorzaak/reden van de overledene, waardoor je uiteindelijk tot het einde blijft twijfelen over de dader als die er tenminste is.

Darline heeft met De vijfde kamer een goed debuut geschreven. Er zou in een volgend boek misschien nog iets meer spanning toegevoegd kunnen worden om het als thriller iets meer kracht te geven.

De vijfde kamer krijgt van mij 3 sterren.

Danielle

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)