Doelwit Åland

Onlangs verscheen bij Pumbo de nieuwe thriller van Jaap Jonker, Doelwit Aland. In samenwerking met de auteur mogen wij 1 gesigneerd exemplaar verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
De Nederlandse hoofdinspecteur Jacob Noordland hoopt op een witte en rustige kerstvakantie op Åland. Het sneeuwt er inderdaad en koud is het ook. Maar de rust is ver te zoeken. Door zijn Ålandse collega Eeva Loitonen raakt hij diep betrokken bij een Russisch complot met dit Finse Oostzee-eiland als doelwit. Dit resulteert in een stormachtige nacht vol actie en een opwindend begin van het nieuwe jaar. Lukt het hen om te voorkomen dat Åland (weer) onder Russisch bestuur komt te staan?

Over de auteur
Mijn naam is Jaap Jonker (1956) en woon met mijn vrouw Anki en hond Buster in Hengelo. Ik werk al 32 jaar fulltime bij hetzelfde bedrijf, maar mijn pensioen komt met rasse schreden dichterbij. Daarvoor heb ik gevaren als stuurman bij de koopvaardij en ben ik officier geweest bij de Koninklijke Marine. De laatste twee jaar ben ik actief bezig geweest met het schrijven van mijn debuut thriller, Doelwit Åland, die ik in december 2020 in eigenbeheer heb gepubliceerd. Åland (Finland) is ons tweede thuis. Mijn vrouw is Finse en komt van vaders kant van dit eiland in de Oostzee. Zelf kom ik hier ook al 25 jaar, vele weken per jaar. Dit is dan ook de setting van mijn thriller en een aantal korte verhalen. Verder speel ik in een band, hou van klussen/timmeren en van bootje varen.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Door welke twee gebeurtenissen liet Jaap Jonker zich inspireren voor Doelwit Aland?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 22 april 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Doelwit Aland’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)