De erfenis

Titel: De erfenis
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Serie: Het Hawthorne-mysterie #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Blossom Books
Vertaling: Elise Kuip
Publicatiedatum: januari 2021
Aantal bladzijdes: 392
Recensie: Amanda

Cover
Wat een toffe hardcover is dit geworden. Ik werd meteen aangetrokken tot het boek toen ik de cover zag. Mooie kleuren en verschillende voorwerpen vormen een mooi geheel. Raadselachtig. Net als het boek.

Auteur
Amerikaanse schrijfster Jennifer Lynn Barnes schreef haar eerste gepubliceerde roman toen ze nog maar 19 jaar oud was. En er lagen -nog voor ze afstudeerde- maar liefst 5(!) verschillende titels met haar naam op het omslag in de schappen. Na haar tijd aan de Cambridge University werd ze universitair hoofddocent aan de Universiteit van Oklahoma, waar ze een dubbele aanstelling heeft in psychologie en professioneel schrijven. Jennifer bezit een sterk staaltje schrijverskunst en heeft al een aantal YA (zowel thrillers als romans) op haar naam staan.

Achterflap
‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Mijn mening

Deze familie… wij vernietigen alles wat we aanraken.

Wat een boek! Of is het een puzzel? Een heerlijk verhaal vol met puzzels, raadsels en een speurtocht naar de waarheid. Naar de achterliggende gedachte achter het testament dat wordt voorgelezen. Spannende zoektochten, breinkrakers en een onverwacht antwoord.

Wat is Avery een leuk personage! Stoer, slim, ze is niet op haar mondje gevallen, maar heeft het hart op de goede plaats. Je zou gek doen als je als tiener ineens te horen kreeg dat je miljarden hebt geërfd van iemand die je helemaal niet kent. Nou Avery niet. Het enige wat ze wil weten is: waarom zij? Maar de voorwaarden van het testament zijn ook niet mis, ze moet in Hawthorne House gaan wonen, mét de familie van de overledene. En daar wonen vier knappe jongens: Jameson, Alexander, Grayson en Nash. Ze gaat op onderzoek uit, maar zij niet alleen. Maar wie is te vertrouwen en wie speelt een spelletje met haar?

Familie komt op de eerste plaats.

Boeiende en mysterieuze personages, waarvan we weinig te weten komen (iets te weinig misschien wel, iets meer verdieping had gemogen). Geheimzinnigheid ten top. De plot zit goed in elkaar, je bent constant aan het meepuzzelen en aan het proberen het geheim te ontrafelen. De ontknoping was dan weer wat matig, een klein deel van het geheim is opgelost, maar er is een volgend deel bijgekomen. Maar het positieve nieuws is dat er een tweede deel aankomt, dus gaan we nog even verder met puzzelen. Ik kijk er naar uit in ieder geval. Ik ben heel benieuwd naar de afloop van dit geheimzinnige testament. En de geheimzinnige familie Hawthorne, ik hoop in deel twee iets meer over ze te weten te komen. Ook ben ik benieuwd of Avery in het tweede deel weer zo’n grote rol speelt.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Een mooie 4,5 ster voor De erfenis. Kom maar op met deel 2!

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

De erfenis De erfenis

Leave a Reply

  • (not be published)