Alles wat je maar wenst

Titel: Alles wat je maar wenst
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Spannend jeugdboek
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: oktober 2022
Aantal bladzijdes: 106 (ePub)
Recensie: Lilian

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.
Sandra schrijft en publiceert ook Engelstalige boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton.
Sandra is samen met haar partner Cathy de oprichter en eigenaar van Hamley Books. Zij is daarnaast ook de uitgever.

Cover
Een prachtige tot de verbeelding sprekende cover. Je wordt al gelijk het verhaal in getrokken en het maakt direct nieuwsgierig. Een kasteel met vleermuizen, een donker pad ernaartoe en een jongen op de voorgrond die ernaar kijkt/toeloopt. Daaromheen een donkere rand met sterren en de titel van het boek in gouden letters.

Achterflap/samenvatting
Simon zou een zorgeloze jongen moeten zijn, maar dat is hij niet. Zijn veel jongere broertje Noah werd geboren met een ernstige ziekte die hun levens beïnvloedt. Dan begint Simon nachtmerries te krijgen over een andere wereld waar een donker kasteel staat. Een stem lokt hem naar het kasteel, maar telkens ontwaakt hij op tijd. Wanneer Noah snel achteruitgaat en de artsen niets meer voor hem kunnen doen, ontdekt Simon dat zijn dromen leiden naar de wereld van een duistere magiër. En hij is misschien wel de enige die Noah nog kan redden.

Mijn mening
Wat is het toch heerlijk om een spannend en goed jeugdboek te lezen, zeker als er ook nog een thema in verwerkt zit die je niet direct verwacht. In Wat je maar wenst, heeft Simon te dealen met een ziek broertje. Hij is zo ziek, dat alles om Noah draait, alles moet wijken voor zijn gezondheid. Dat dat veel impact heeft op het leven van een jong kind, maakt Sandra J. Paul op sublieme wijze duidelijk. De levens van ieder gezinslid heeft er onder te lijden. Het verhaal draait om broederliefde die liefde, en die gaat ver, erg ver…  

Simon droomt iedere nacht over het kasteel met het zwarte pad, en iedere nacht breidt de droom zich steeds verder uit. Zijn broertje Noah, droomt dezelfde droom, is dit toeval of zit hier meer achter? Is deze droom de weg naar een leven waarin Noah niet meer ziek is? Kan Simon door in de wereld van de duistere magiër te stappen, zijn broertje beter maken en zorgen voor een “normaal” leven van hen allemaal?

Door de fijne schrijfstijl van Sandra J. Paul, leest dit verhaal heerlijk weg, ook al is het soms behoorlijk spannend en verdrietig. Het is geen boek voor jeugdigen die snel bang of angstig zijn. Ik heb ervan genoten en ben ervan overtuigd dat dit boek weer goed in de smaak zal vallen, zowel bij de jeugdige als volwassen lezers.

Wat je maar wenst van Sandra J. Paul krijgt van mij 4 sterren.

Lilian

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)