Titel: Geluk komt in de zomer
Auteur: Michelle Visser
Serie: Loes Beekman #3
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Verschijningsdatum: Juli 2020
Aantal bladzijdes: 331
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Michelle Visser werkte als communicatiemedewerker voor ze fulltime ging schrijven. Naast feelgood schrijft ze ook historische romans; Véronique was haar debuut, dat werd gevolgd door Opstand en Eline. Michelle Visser is getrouwd en woont in Hengelo.

Achterflap:
Na enkele jaren van hard werken is het Loes gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in Pommiers. Haar chambres d’hôte loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid? Ze zoekt afleiding in haar werk, en in een zaak die ze graag wil oplossen: het opsporen van de rechtmatige eigenaar van een oude koffer die ze in haar schuur heeft gevonden. Haar speurtocht voert naar Parijs en Amerika, en brengt de nazaten van Franse dorpelingen en Joodse vluchtelingen bijeen.

Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen; angstgevoelens en een grimmige sfeer bereiken het platteland. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen beslommeringen. De oude abdij van Pommiers blijkt een geheim te herbergen, buurvrouw Renard kampt met medische problemen, en buurman Leclerc wordt voor een grote uitdaging op persoonlijk vlak gesteld. Loes helpt waar ze kan, maar verlangt ondertussen naar Sjoerds liefde en steun in haar leven. Ze weet echter dat ze lastige knopen moet doorhakken om hem te behouden. De oplossing voor de vraag hoe ze haar toekomst moet invullen, komt vanuit onverwachte hoek.

Mijn mening:
Geluk komt in de zomer lees ik zonder voorkennis van de eerste twee delen in deze trilogie. Dit is normaliter niet mijn stijl maar soms loopt iets wel eens niet zoals je in gedachten had. Ik ben dus reuze benieuwd of het invloed heeft op mijn bevindingen.

De cover brengt je direct in Franse sferen, de blauwe luiken geven een mooi beeld van het huisje waarin Loes inmiddels al een tijdje haar Bed & Breakfast runt.

Zodra ik ga lezen, krijg ik het gevoel of ik zelf in Frankrijk vertoef, Geluk komt in de zomer is een luchtige roman die je heerlijk laat meegenieten van het wel en wee van Loes en de mensen om haar heen. De schrijfstijl van Michelle Visser spreekt aan, ze weet je middels pakkende zinnen bewust te maken van het feit dat je moet genieten van het moment.

Die gedachte doet haar realiseren dat de tijd vliegt, de toekomst onzeker is en dat als je iets wilt, je dat nu moet doen en niet later, omdat later misschien nooit zal komen.

Geluk komt in de zomer is het laatste deel van een trilogie maar dat idee had ik tijdens het lezen niet. Ik had totaal niet het gevoel dat ik iets miste. Het boek bevalt prima dus wat dat betreft had ik best de complete serie willen lezen, maar alsnog teruglezen is voor mij geen optie, dan is alles achterhaald en zal ik de vorige boeken vol spoilers voor het vervolg ervaren, vrees ik. Geluk komt in de zomer is een aanrader voor een ieder die graag weg zwijmelt in een romantisch verhaal waarin ook de Franse idyllische plekjes je niet onberoerd zullen laten.

Geluk komt in de zomer krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

`

Leave a Reply

  • (not be published)