Onlangs is verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers de thriller Een meesterstuk van Peter Römer.

Voor de liefhebber van Dan Brown en Jeroen Windmeijer.

Een meesterstuk

Het verhaal

Een student met een passie – een kunsthandelaar zonder geweten – een Afghanistan-veteraan met een trauma – en een ontdekking die de kunstwereld op zijn grondvesten zal doen schudden…

Jacques en Anton, twee oude vrienden, vinden kort na elkaar de dood. De een pleegt zelfmoord, de ander sterft twee maanden later aan een hartaanval. Een tragische samenloop van omstandigheden, naar het zich laat aanzien. In elk geval legt niemand een verband met de opzienbarende ontdekking die de twee mannen kort daarvoor hebben gedaan. Wat ook niet kan, want ze hebben hun vondst angstvallig geheim gehouden… dachten ze.

Dertig jaar later wordt op klaarlichte dag de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Het heeft te maken met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een geheim dat de professor enkele dagen eerder met de kunsthandelaar had gedeeld.

Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is die ze tijdens haar afstudeerproject heeft gedaan. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde – het doek heeft ooit toebehoord aan haar grootvader Anton. Maar het proces dat zij onbewust in gang heeft gezet, valt niet meer te stoppen. Er staat veel op het spel, te veel, en niemand – niet in Genève, niet in St Petersburg en zeker niet in Den Haag – kan zich veroorloven te verliezen…

Over de auteur

Peter Römer is acteur, regisseur en schrijver op het gebied van radio, televisie en het toneel. Hij schreef en regisseerde in die hoedanigheid een aantal toneelstukken, hoorspelen en vele televisieseries. Van 1990 tot 2010 was hij producent drama bij Endemol Nederland. Daar bedacht en produceerde hij comedy- en dramaseries waaronder het zeer populaire Baantjer. Sinds 2010 verschenen er drie moordromans van zijn hand en zette hij de Baantjer-boekenreeks voort. Samen met Annet Hock, met wie hij al meer dan dertig jaar getrouwd is, schreef hij de thrillers En nu ik! en Oog om oog. (tekst: A.W. Bruna Uitgevers)

Lees hier een fragment uit Een meesterstuk van Peter Römer

Klik hier voor meer nieuws op Thrillers and More

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)