Totale chaos

Titel: Totale chaos
Auteur: Olivia Lewis
Serie: Queen #1
Genre: Feelgood
Uitgever: Ellessy
Publicatiedatum: Maart 2021
Aantal bladzijdes: 362
Recensie: Bianca

Over de auteur
Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster.

Achterflap
Sophia King is inmiddels een jongedame van twintig jaar. Ze heeft een liefdevolle en stabiele thuisbasis, leuke vriendinnen, volgt een dansopleiding en heeft een relatie met de populairste danser op school: Mason. Sophia is ook succesvol vlogster. Haar kanaal Sophia – Queen of Kings heeft bijna driehonderdduizend volgers en groeit nog iedere dag. Alles op de rit, toch?

Dan komt er een nieuwe leraar de school binnenwandelen. De jonge Scott van Spakenburg is aangenomen als zangdocent en ziet in Sophia een nieuw talent, wanneer hij haar – per ongeluk – een keer hoort zingen. Sophia wordt door hem uitgedaagd alles uit haar carrière te halen, maar achter de blinkende façade schuilt een onzeker meisje met ADHD en een flinke dosis aan dagelijkse medicatie. In no time ontstaat er totale chaos in het leven van Sophia en ze is al zo chaotisch.
Weet Scott haar zover te krijgen haar talenten te delen met de wereld? En nog belangrijker: hoe dealt Sophia met deze vreselijk knappe, innemende en sexy leraar?

Mijn mening
Na het schrijven van de King-serie, is deze vervolgserie Queen een geweldige zet van Olivia Lewis. Het is zeker wel aan te raden om te starten met de King-serie zodat je de familie King van haver tot gort leert kennen, je kunt dan onbekommerd in Totale chaos verder lezen. Als je dat niet doet, mis je naar mijn idee te veel voorinformatie om je goed te kunnen inleven in het verhaal. Ik vermoed dat Totale chaos als start dan niet voldoende uit de verf zal komen.

In de Queen-serie draait het om de jonge Sophia, dochter van Josh en Lucia uit de King-serie. Sophia is een kopie van haar moeder en dat brengt de nodige zorgen met zich mee. Stiefvader Josh voedt Sophia op als zijn eigen kind, hij beschermt haar met zijn leven.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Lewis, zijn de erotische scenes niet voor de poes, ze spelen in elk boek een prominente rol. Lewis heeft in Totale chaos een uitgebreid beschreven scene verwerkt in het maatschappelijke thema waar dit verhaal om draait, het zet je wel even tot nadenken. 

De schrijfstijl van Lewis weet een gevoelige snaar te raken, je krijgt een band met de personages en je wilt weten hoe het de familie King verder vergaat, want ze leiden een turbulent leven. Ze moeten de nodige hobbels ondergaan en dealen met de beperkingen die hen belemmeren in het hebben van een onbezorgd leven.

Totale Chaos krijgt van mij 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)